Oud-spelers NEC Delfzijl weer in shirt havenkanter club

Bart Klasens, Jan Douwe Rinsma, Daniel Clarke Acaster en Ryan Stoppels spelen komend seizoen weer in het shirt van NEC Delfzijl. Het viertal keert vanaf komend seizoen, in navolging van de nieuwe hoofdtrainer Marshall Pourier en assistent-trainer Danny Schudde, terug op het Sportpark Centrum. 

Bart Klasens doorliep, samen met zijn jongere broers Kris en Arjen, de jeugdopleiding van Eems Boys, waar hij later vijf seizoenen in het eerste elftal speelde en vijf officiële doelpunten maakte. Klasens maakte vervolgens het kampioenschap in het debuutjaar van NEC Delfzijl mee, waarin hij als verdediger zeer betrouwbaar was. Na drie seizoenen NEC koos hij ervoor om, samen met oud NEC-speler Harmen Laan, een avontuur bij SC Loppersum aan te gaan. Inmiddels is Klasens weer teruggekeerd bij NEC Delfzijl, waar hij het afgelopen seizoen wedstrijden in het derde en vierde elftal heeft gespeeld. De 29-jarige heeft inmiddels goede gesprekken gevoerd met de nieuwe technische staf en hoopt met zijn ervaring komend seizoen van waarde voor de A-selectie te kunnen zijn.

De 27-jarige Jan Douwe Rinsma speelde in de jeugd bij Appingedam en BV Veendam. Vanaf 2012 speelde hij onder trainer Bert de Vries twee seizoenen in het groen-wit van Eems Boys. Daarna volgden vier seizoenen in het shirt van NEC Delfzijl, waar hij met negen competitietreffers een belangrijk aandeel had in het eerste kampioenschap van de club. In 2018 keerde Rinsma terug naar zijn woonplaats, waar hij een seizoen in het eerste elftal van Wagenborger Boys speelde. Het afgelopen jaar speelde hij bij SC Loppersum, maar omdat het voetballen niet meer met zijn werk te combineren viel, besloot hij tijdelijk te stoppen. De op de flanken inzetbare Rinsma is erg gemotiveerd om, na twee jaar afwezigheid, zijn kwaliteiten weer in Delfzijl te laten zien.

Daniel Clarke Acaster heeft al veel voetbal- en levenservaring opgedaan. Daniel speelde in de jeugd van Eems Boys en maakte in 2008 zijn debuut bij de senioren, waar hij onder trainer Gerard Zeeman drie seizoenen speelde. Hij speelde daarna twee seizoenen bij De Vogels in Groningen en ging vervolgens naar Appingedam, waar hij werd herenigd met trainer Zeeman. In 2017 volgde een terugkeer naar het Sportpark Centrum in Delfzijl, waar hij onder Kees Pranger twee seizoenen in de A-selectie speelde en eenmaal wist te scoren. Het afgelopen seizoen heeft hij niet kunnen voetballen, omdat hij samen met zijn vriendin op wereldreis was. De rechtsback, die ook centraal achterin kan spelen, is inmiddels weer terug in Nederland en wil zijn ervaring graag weer inzetten voor het eerste elftal.

Delfzijlster Ryan Stoppels begon zijn voetbalcarrière bij de pupillen van De Pelikanen. De technisch vaardige linksbenige aanvaller kwam in 2013 naar NEC Delfzijl, waar hij in zijn eerste seizoen veel doelpunten en assists op zijn naam wist te zetten. Het zorgde ervoor dat hij, samen met onder anderen de huidige NEC-spelers Quirijn Boelens en Damian Karsoredjo, werd geselecteerd voor het regioteam van Eurocup Delfzijl. De zeer talentvolle lichting, waar destijds de oud NEC-trainers Erwin Heerlijn en Jan van der Zweep in de staf zaten, werd uiteindelijk de verrassende winnaar van het fantastische indoortoernooi voor jeugdteams. In de drie seizoenen die volgden speelde Stoppels in de O15-1 en O17-1 van NEC, waar hij uiteindelijk het plezier in voetballen verloor en besloot te stoppen. Bij de inmiddels 19-jarige student verzorgende IG begon het voetballen de afgelopen tijd weer te kriebelen, waarop hij heeft besloten om komend seizoen de voetbalschoenen weer uit de kast te halen.

De technische commissie van NEC Delfzijl is blij dat deze vier spelers gemotiveerd zijn om komend seizoen terug te keren bij de club. ‘We hopen dat alle spelers er in de voorbereiding in slagen om fit(ter) te worden en met hun kwaliteiten en/of ervaring van waarde kunnen zijn binnen de A-selectie’, aldus de TC.

No Replies to "Oud-spelers NEC Delfzijl weer in shirt havenkanter club"