Jordi de Vries (Oranje Nassau) naar NEC Delfzijl

Met ingang van seizoen 2020-2021 speelt Jordi de Vries in het shirt van NEC Delfzijl. De 24-jarige middenvelder komt over van Oranje Nassau en volgt daarmee trainer Marshall Pourier naar de havenstad.

De voetbalcarrière van Jordi de Vries begon op 4-jarige leeftijd bij Siddeburen, waar hij alle jeugdelftallen doorliep en twee seizoenen in het eerste elftal speelde. Nadat hij een tijdje gestopt was, pakte hij het voetballen in 2017 weer op bij het stad-Groninger VVK. Na een seizoen in de vierde klasse vertrok de Stadjer naar Oranje Nassau, om de uitdaging op een hoger niveau aan te gaan. De middenvelder heeft zich onder oud NEC-trainer Erwin Heerlijn goed kunnen ontwikkelen, maar slaagde er niet in een vaste basisplaats te veroveren binnen het elitekorps van de eersteklasser. De Vries wil zich graag blijven ontwikkelen als voetballer. De technische staf van NEC Delfzijl en hij zijn er, na goed overleg met Oranje Nassau, van overtuigd dat hij daar bij de Havenkanter club in zal slagen.

De stad-Groninger, eigenaar van een kledinglijn, omschrijft zichzelf als een technische tweebenige voetballer met een goed inzicht. Hoewel het rechterbeen het sterkst is, vindt de Stadjer dat hij ook met links wel uit de voeten kan.  Als hem naar zijn favoriete plaats wordt gevraagd, dan geeft hij aan dat hij als centrale middenvelder het best tot zijn recht komt.

De Vries is in zijn nopjes met de overgang naar de Delfzijlster club. Hij is behoorlijk op de hoogte van de ontwikkelingen bij NEC Delfzijl en dat is ook niet zo verwonderlijk. Roy de Groot, overgekomen van DVC Appingedam, is namelijk een neef van hem. ‘Ik heb uiteraard met hem gesproken over de spelers die naar NEC zijn gegaan. We hebben de mogelijkheden bekeken of het ook iets voor mij zou zijn. In het eerste van ON krijg ik namelijk maar weinig speelminuten. Omdat ook Marshall Pourier het zou toejuichen dat ik met hem mee zou gaan, ben ik met de club in gesprek gegaan en uiteindelijk is het besluit toen gevallen om volgend seizoen voor NEC uit te komen.’

Oefenmeester Erwin Heerlijn van ON zegt er het volgende over: ‘Het klopt dat zijn perspectief op een basisplek bij ons minder groot is. Hij verdient het om zijn kwaliteiten in een eerste elftal te kunnen laten zien.’ Trainer Marshall Pourier is blij met de komst van de middenvelder: ‘Jordi kan op meerdere posities op het middenveld spelen en is een speler die wil investeren in zijn eigen voetbalontwikkeling’, aldus de coach. Met de komst van De Vries heeft NEC Delfzijl de A-selectie voor het seizoen 2020-2021 zo goed als rond.

 

 

No Replies to "Jordi de Vries (Oranje Nassau) naar NEC Delfzijl"