Edwin Guikema trainer reserves NEC Delfzijl

Edwin Guikema zal komend seizoen de nieuwe trainer-coach worden van het tweede elftal van NEC Delfzijl. De 49-jarige Delfzijlster, die momenteel actief is als hoofd jeugdopleidingen binnen de vereniging, wordt hiermee de opvolger van Jos Schaart, die komend seizoen hoofdtrainer wordt bij SJS Stadskanaal.

Guikema heeft als speler en als trainer al de nodige ervaring opgedaan. Zo speelde hij in de jeugd van GRC Groningen, doorliep hij verschillende regionale selecties en behaalde hij zelfs het Nederlands zaalvoetbalteam. Zijn trainersloopbaan startte Guikema bij v.v. Gruno, waarna hij in 2016 aan de slag ging bij NEC Delfzijl. Het seizoen daarop kwam daar voetbalvereniging Helpman bij, waar hij eerst trainer was van de JO19-1 en het seizoen daarop eindverantwoordelijke van zondag 2.

Momenteel is Guikema bij NEC Delfzijl voor het tweede seizoen actief als Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Door herstructurering binnen de vereniging, komt deze functie het komend seizoen te vervallen. In goed overleg met de nieuwe technische commissie en trainers is besloten om de kwaliteiten van Guikema komend seizoen in te zetten bij de B-selectie. Naast zijn nieuwe functie blijft Guikema door middel van voetbalschool Eemsdelta nog wel betrokken bij de jeugd. NEC Delfzijl is zeer verheugd om Edwin Guikema te behouden voor de club en wenst hem veel plezier en succes in zijn nieuwe rol.

No Replies to "Edwin Guikema trainer reserves NEC Delfzijl"