Wiebrand Top is weer thuis bij vv Siddeburen

Het bestuur en de technische commissie van voetbalvereniging Siddeburen hebben met Wiebrand Top overeenstemming bereikt voor het trainen van de zaterdagselectie voor het komende seizoen 2020/2021. Hij volgt Reitze Enderlé op die naar DVC Appingedam is vertrokken. De ondersteuning voor Top en de spelersgroep is komend seizoen wederom in de vertrouwde handen van teammanager Siem Bijman. Wiebrand Top is zelf oud-speler van Siddeburen, heeft daarnaast ook in de top van het amateurvoetbal gespeeld en zelfs bij enkele profclubs.

Als pupil begon Wiebrand Top in zijn woonplaats Siddeburen bij de plaatselijke trots, waarbij hij vanaf zijn tiende tevens uitkwam voor de KNVB-selectieteams. Als 15-jarige maakte hij de overstap naar WVV, uitkomend in de tweede divisie landelijk. Het eerste jaar in de A-jeugd speelde hij bij BV Veendam (eerste divisie) en het tweede jaar A-jeugd werd dat SC Heerenveen (eredivisie).

De overstap naar het seniorenvoetbal begon voor Top in het tweede elftal van SC Heerenveen, het debuut in het eerste elftal was voor een wedstrijd in de Amstelcup tegen Sneek. Na dit Friese avontuur keerde Top terug naar de Groningse velden en wel bij BV Veendam 2.

Aansluitend op deze periode bij de profclubs ging hij zich richten op een maatschappelijke carrière en koos voor de studie sportmanagement. Naast het studeren speelde hij zeven jaar lang in het eerste elftal van Appingedam in de hoofdklasse. Ondertussen was hij ook enkele jaren jeugd- en hoofdtrainer bij vv Siddeburen en is er in die jaren nog via de nacompetitie gespeeld om promotie.

Toen de studie met succes was afgerond is hij werkzaam geworden in de fitnessbranche. Die begon bij Mobile in Siddeburen. In vijf jaar tijd groeide hij uit van instructeur naar een managementfunctie. In 2009 ging hij als bedrijfsleider bij Fitring in Farmsum gaan werken. Uit het coachen van mensen haalt Top de meeste voldoening.

Voetballend was hij weer teruggekeerd op zijn oude nest bij Siddeburen. Na een kampioenschap met het eerste zondagteam ging hij op zaterdag spelen. Aansluitend heeft Top nog twee seizoenen in Delfzijl gespeeld. Hij heeft hier het laatste jaar van het bestaan van Eems Boys en het eerste jaar van NEC Delfzijl meegemaakt. Daarna kwam hij weer terug bij de club waar hij zijn eerste stappen op de groene grasmat had gezet.

Na de opleiding tot vitaliteitscoach is hij zich gaan toeleggen op trajecten met cliënten die rondlopen met uiteenlopende levensvragen. Deze gaan veelal gepaard met negatieve stress. Met een integrale aanpak en het aanleren van tools voor het leven gaat het leven er volgens Top vaak heel anders uitzien.

Tijdens een periode met een vervelende rugblessure kreeg hij de tijd om na te denken. Tijdens die periode besloot hij om voor zichzelf te starten. Sinds maart is hij met behulp van de startersregeling zijn eigen bedrijf Topvitae aan het opzetten. Top vertelt heel erg blij te zijn met de kans die vv Siddeburen hem geeft om het trainersvak weer op te pakken bij de zaterdagafdeling en dat hij zich daarnaast op strategisch vlak kan bezighouden voor met name de jeugd.

No Replies to "Wiebrand Top is weer thuis bij vv Siddeburen"