Selectie tweedeklasser SV Bedum sterk gewijzigd

Tweedeklasser SV Bedum begint het nieuwe seizoen met een sterk gewijzigde selectie. Trainer Remy van der Wal heeft van een zevental spelers ‘afscheid’ moeten nemen. Daar tegenover staat de komst van drie nieuwelingen en worden er talentvolle jongens uit de eigen jeugd aan de selectie toegevoegd.

Wilco Stolwijk stapt over naar vv Eext, de voetbalclub uit de plaats waar hij woont. Jordy van Haag, Bart Apotheker en Jake Smit nemen wat gas terug en gaan hun voetbalkunsten vertonen in het vijfde team van de zaterdagclub. Daarnaast heeft Tom van Dijk  aangegeven dat hij zich wil richten op een andere sport. George Deuling, die afgelopen seizoen geblesseerd was, gaat ook in het vijfde elftal voetballen. Thijs Helder gaat tenslotte met zijn vrienden bij SV Bedum 7 spelen.

Daar waar spelers weg gaan, komt er ook weer ruimte voor nieuwe spelers. SV Bedum heeft zich weten te verzekeren van de diensten van spits Maikel Hoormann, die afgelopen seizoen bij eersteklasser vv Winsum actief was. Daarnaast komt ook Roy Mertens het paarse shirt passen. Na uitstapjes bij Achilles 1894 en Oranje Nassau Groningen, keren beide spelers dus terug op het oude nest.

Daarnaast mogen de Bedumers spits Patrick Venema als nieuwe speler verwelkomen. Hij komt over van GVAV Rapiditas. Venema heeft zijn opleiding genoten bij de Stadjers en na vijf seizoen in het eerste elftal te hebben gespeeld, maakt hij nu dus de overstap naar het kunstgras van SV Bedum.

Uit de eigen kweek zijn de talenten Robin ten Kate (SV Bedum zaterdag 2) en Guus Rozema ( SV Bedum JO-19-1) aan de selectie toegevoegd. ‘Met deze jongens laten we zien dat de eigen talentvolle kweek de kans krijgt om zich op hoog niveau verder te ontwikkelen’, aldus de clubleiding.

De eerste selectie, die op dit moment uit drieëntwintig spelers bestaat, zal dit seizoen weer onder leiding staan van Remy van der Wal. Hij wordt geassisteerd door Bas Groeneveld, die zijn sporen als trainer ruimschoots binnen de jeugdafdeling van SV Bedum heeft verdiend. De voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar begint op 1 augustus.

No Replies to "Selectie tweedeklasser SV Bedum sterk gewijzigd"