GEO en SV Woltersum bundelen krachten

Ondanks dat er van voetbal de afgelopen maanden geen sprake kon zijn, heeft een afvaardiging van de besturen van de voetbalverenigingen sv Woltersum en het Garmerwolder vv GEO afgelopen periode veel overleg gehad. Dit overleg heeft geresulteerd in een samenwerkingsverband tussen beide clubs op het gebied van het jeugdvoetbal met ingang van het komende seizoen.

Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat de insteek en cultuur van beide clubs grotendeels overeen kwam. Beide clubs hebben te maken met een terugloop in aantal leden, met name bij de jeugd. Ieder jaar was het weer een gepuzzel om het benodigd aantal spelers voor de teams te organiseren.

Met deze samenwerking is het volgens beide clubs mogelijk om bij de start van het nieuwe seizoen weer een jeugdteam te kunnen inschrijven voor de jeugd ouder dan elf jaar.  De samenwerking is inmiddels officieel bevestigd door de KNVB en is in de vorm gegoten van een SJO (Samenwerkende Jeugd Organisatie). De SJO gaat verder onder de naam SJO GEOSVW.

Inmiddels hebben er al een aantal kennismakingstrainingen plaatsgevonden die uitstekend zijn verlopen. ‘Daarnaast hebben wij als SJO een aantal nieuwe leden mogen inschrijven’, klinkt het verheugd in de beide kampen van de nieuwe partners.

De afspraak is dat er niet alleen getraind wordt op beide complexen, maar dat ook de thuiswedstrijden over beide sportparken worden verdeeld. Nieuwe leden zijn van harte welkom en er kan vrijblijvend door de jeugd met een van de teams worden meegetraind.

Men wil het seizoen met drie jeugdteams van start gaan (jo-10, jo-11 en jo-14). Beide besturen zijn zeer tevreden over deze samenwerking en hebben er alle vertrouwen dat het een succes gaat worden.

No Replies to "GEO en SV Woltersum bundelen krachten"