vv Meedhuizen maakt zich op voor standaardklasse

Voetbalvereniging Meedhuizen gaat het weer proberen in de vijfde klasse standaard. Ondanks dat de club in het seizoen 2017/2018 een stap terug moest doen, is er altijd de ambitie geweest om weer zo snel mogelijk terug te keren. En dat moment is nu dus aangebroken. ‘Het doel was om een kleine pauze te nemen en plezier en gezelligheid weer op de eerste plaats te zetten en ons achter de schermen te focussen op verbeteringen en het idee om weer naar de standaardklasse te gaan. Wij willen op ons  vernieuwde sportpark namelijk weer derby’s spelen tegen Wagenborgen, Siddeburen, SGV en SC Scheemda’, zegt voorzitter Arnoud Stoppels namens het bestuur.

De groenhemden gingen in het seizoen 2018/2019 in de reserve vijfde klasse spelen waar, onder leiding van Richard van Goinga, het plezier weer werd teruggevonden. Meedhuizen verloor die voetbaljaargang slechts één keer en wel van DVC Appingedam. Met het gevoel van kunnen winnen, groeide het zelfvertrouwen van veel spelers. Aan het begin van het afgelopen seizoen werd Elle Smit aangetrokken als trainer van het eerste elftal. DeDamster heeft het grootste gedeelte van zijn voetbalverleden in het wit-zwart gespeeld en was vervolgens leider en trainer van DVC Appingedam 2.

Het bestuur en Smit hebben een toekomstplan gemaakt waar vanaf dit seizoen aan gewerkt zal worden. Zo is er een tweejarige samenwerking afgesproken om dit jaar te bouwen aan een selectie in de vierde klasse reserve en om de spelers te leren kennen. Met Smit als hoofdtrainer wisten de groenhemden tot de laatste acht in de beker door te dringen en stond het tot de uitbraak van de coronacrisis in de middenmoot van de vierde reserveklasse. Ook is toen tijdens een oefenduel tegen de buren uit Wagenborgen gebleken dat Meedhuizen klaar is voor de standaardklasse, Meedhuizen won met 2-3 van de nummer tien uit de vijfde klasse.

Niet alleen de resultaten waren de afgelopen twee voetbaljaren naar behoren. Het bestuur van de club heeft achter de schermen vele contacten en ideeën uitgewisseld om de selectie en het sportpark te vergroten. Zo is bijvoorbeeld Eddy Silva Lima weer op het Meedhuizer nest teruggekeerd na een kort avontuur bij DVC Appingedam.

Stoppels: ‘Onbewust heeft hij er voor gezorgd dat spelers van de Damster fusieclub lucht kregen van drie jaren-plan van Meedhuizen om het komende seizoen weer standaardklasse te gaan spelen. Zo kwamen sinds de winterstop, maar liefst dertien nieuwe spelers over van DVC Appingedam en buurman NEC Delfzijl. Dit heeft er toe geleid dat Meedhuizen, na vele jaren twee zaterdagteams te hebben gehad, nu weer drie zaterdagteams op het sportpark bezig zal zien.’

Hiermee was de grootste wens van coach Elle Smit in vervulling gegaan. Hij heeft een ruime keuze om de selectie zo sterk mogelijk te maken. Zo heeft de oefenmeester er voor gekozen om weer te trainen vanaf het moment dat het weer mocht, elkaar te leren kennen en op anderhalve meter afstand de kwaliteiten van de nieuwe spelers te ontdekken. De afgelopen maand is er twee keer per week getraind met zo’n twintig spelers per training. De B-selectie, onder leiding van Edwin Greven, een andere oudgediende van Appingedam, zal uitkomen in de vijfde reserveklasse om aan elkaar te wennen.

Behalve het feit dat komend seizoen het eerste elftal weer standaardklasse gaat spelen en dat er drie zaterdagteams actief zullen zijn, is het bestuur ook bezig geweest met het sportpark. Zoals de diehards zullen weten heeft de voetbalclub het sportpark jarenlang gedeeld met kinderopvang Humpy Dumpie, dat later ook als kantine werd gebruikt. Deze is twee seizoenen geleden verwijderd en hierdoor ontstond het idee om het trainingsveld te vergroten. De coronacrisis was voor het bestuur het geschikte moment om het trainingsveld aan te leggen.

Terwijl de plannen gemaakt werden, bleek zelfs dat een tweede wedstrijdveld ook mogelijk zou zijn. Dit veranderde het plan en uiteindelijk besloot men er een tweede veld van te maken. De afmetingen voldoen aan de richtlijnen van de KNVB en alles is in goed overleg met de gemeente Delfzijl gegaan.

De afgelopen twee zomers bleken vele velden in de omgeving getroffen te worden door uitdroging. Ook het Meedhuizer biljartlaken heeft veel te lijden gehad. Om verdere problemen te voorkomen is er een put geslagen en heeft men een sproeimachine aangeschaft. Allemaal middelen om tijdens de start van het voetbaljaar goed voor de dag te komen. Meedhuizen wil serieus meedoen in de vijfde klasse en heeft vele voorbereidingen in gang gezet om dit mogelijk te maken. Het driejaren-plan zal geactiveerd worden zodra de omstandigheden dit weer toelaten.

‘We hopen dat de supporters naar ons toe komen en oprecht verbaasd zullen zijn over de tussentijdse veranderingen van de vereniging. Wij zijn er van overtuigd dat dit een geweldig seizoen gaat worden. Ze zijn welkom om een drankje te doen op ons dan ook overdekt terras’, besluit Stoppels.

No Replies to "vv Meedhuizen maakt zich op voor standaardklasse"