Summer Football School NEC Delfzijl schot in de roos

Vanwege de onzekerheden met betrekking tot het coronavirus kunnen vele activiteiten en evenementen niet gehouden worden.  Kinderen hebben nu allemaal vrij maar ook de vakantiemogelijkheden zijn beperkt en velen blijven thuis. Enkele enthousiaste vrijwilligers van NEC Delfzijl staken de koppen bijeen en een aantal sessies later stond er een event met een divers programma klaar, het NEC Summer Football School-event dat tot en met 24 juli duurt.  

Het event neemt drie weken in beslag, waarin kinderen uit de regio van 8 tot en met 12 jaar op de maandag en dinsdag worden vermaakt met allerlei leuke sport en spel-activiteiten en op de donderdag en vrijdag is de oudere jeugd van 13 tot en met 18 jaar aan de beurt. De deelname is per week, maar sommige kinderen staan aangemeld voor alle drie de weken. De belangstelling bij de jongere jeugd was zo groot dat nu al alle drie de weken zijn volgeboekt.

Voetbal sjoelen, voetgolf, stropdas schieten, bubble-voetbal en een Quiz zijn zo maar wat voorbeelden van activiteiten, daarnaast worden er iedere week clinics gegeven door sportverenigingen uit Delfzijl. Door de hulp van vele vrijwilligers en een financiële bijdrage van de gemeente konden de deelname kosten laag worden gehouden en staat er iedere dag een gevarieerd programma klaar inclusief lunch en een mooie certificaat van deelname voor ieder kind. Voor kleine ongelukjes staat ook de EHBO paraat.

De eerste week van het event zit er inmiddels op en ondanks het matige weer zijn allen superenthousiast. De kinderen genieten met volle teugen en dat geeft de organisatie een geweldige boost. Er kan rustig gesteld worden dat het event nu al een schot in de roos is gebleken (foto’s: Bianca Kiel).

No Replies to "Summer Football School NEC Delfzijl schot in de roos"