Usquert krijgt dit jaar toch wielerronde

Het wielergekke Usquert heeft, net als veel andere plaatsen, heel wat evenementen aan zich voorbij moeten laten gaan. Door het coronavirus had men alle hoop verloren dat er dit jaar nog gefietst zou worden in de gemeente Het Hogeland. En toch gaat het gebeuren. Op zondag 20 september mag de Usquerder Bult weer als kuitenbijter optreden tijdens de 52e editie van Rondom de Bult van Usquert.

De wielrenners hebben na maanden van alleen maar trainen zin in het rijden van wedstrijden. De KNWU heeft daarvoor het licht op groen gezet. De stichting Wielercomité  Usquert besloot zijn nek uit te steken en te onderzoeken of er dit najaar in Usquert nog een wedstrijd gereden zou kunnen worden. Het gemeentebestuur van Het Hogeland heeft hiervoor de vereiste toestemming gegeven. ‘Het wielercomité hoopt dat de vrijwilligers net als andere jaren ons daarbij weer gaan helpen’, zegt Klaas Smith namens het comité.

Met inachtneming van de RIVM-voorschriften zal er zondagmiddag 20 september dus toch wielrennen in Usquert zijn en daarmee hebben ze meteen een primeur, want het is de enige plaats in het Noorden waar in wedstrijdverband wordt gereden.

Om 13.00 uur  start het criterium voor vrouwen over een afstand van 50 kilometer. De finish is omstreeks 14.15 uur. Het aantal ingeschreven vrouwen is op dit moment nog gering, maar kan de komende weken nog groeien.

Om 15.00 uur gaan de mannen van start voor hun criterium over een afstand van 80 kilometer. Voor deze koers hebben zich inmiddels honderd renners aangemeld. Onder hen bevinden zich toppers als Peter Merx, Björn Bakker, Hartthijs de Vries, Stef Krul, Rick Ottema, Adrie Lindeman, Ronald Kruijer en Gert-Jan Bosman.

 

No Replies to "Usquert krijgt dit jaar toch wielerronde"