Danara Stoppels prolongeert nationale titel

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren onder 18 jaar in Amersfoort heeft Danara Stoppels uit Holwierde haar Nederlandse titel speerwerpen weten te prolongeren. Met een worp van 50.52 meter wierp ze drie meter verder dan haar concurrentie en mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen. Met deze afstand stijgt de Noord-Groningse naar de derde plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden. Ook bij het discuswerpen mocht ze het podium beklimmen. Met een worp van 42.04 meter haalde ze de tweede plaats.

Het werptalent mocht zich dit weekend vier keer melden bij de wedstrijdorganisatie. Dit is al een prestatie op zich omdat er door het coronavirus per onderdeel slechts acht personen mee mochten doen. Naast kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen is de Holwierder tiener vier maanden geleden met kogelslingeren begonnen.

Tijdens haar tweede wedstrijd slingerde ze de kogel ver genoeg om zich voor het NK te plaatsen. Tijdens de titelstrijd eindigde ze op een mooie vijfde plaats. Het kogelstoten ging niet helemaal naar wens. Tijdens het instoten kwam de kogel nog over de 14 meter, maar dit lukte tijdens de wedstrijd niet en dus eindigde ze wederom op de vijfde plaats.

Twee weken geleden heeft Stoppels meegedaan aan de NK senioren. In deze oudere leeftijdsgroep hebben de meeste dames zich al gespecialiseerd in een of twee onderdelen. Ze kwam echter nog goed mee en behaalde bij het discuswerpen de vierde plaats. De speer is bij de senioren een beetje zwaarder (600 gram) maar hier kan de 17-jarige ook goed mee uit de voeten. Met 48.04 meter eindigde ze als zesde van Nederland en dat mag een meer dan verdienstelijk resultaat worden genoemd.

No Replies to "Danara Stoppels prolongeert nationale titel"