WEO bekert door na winst op Farmsum

Vijfdeklasser WEO heeft ook de laatste bekerwedstrijd in de poulefase winnend weten af te sluiten. Op het vernieuwde Sportpark Tuikwerd werd buurman Farmsum met 0-1 aan de zegekar gebonden. Voor WEO was het verder bekeren al een klein decennium geleden, dus was het dubbel feest aan de zijde van de Woldendorpers. 

De sfeer op het Sportpark Tuikwerd zat er vanaf de warming-up al goed in. De in grote getale toegestroomde supporters konden zich opmaken voor een mooie bekerderby. WEO liet vanaf de eerste minuut zien dat het niet voor een simpel potje zondagmiddagvoetbal naar Farmsum was gekomen. De ploeg van trainer Bob Mulder zette continu druk en speelde als een hecht collectief.

De gastheren, uitkomend in de vierde klasse, konden hier weinig tegenover zetten. Na wat speldenprikjes aan beide kanten was het in de 18e minuut raak. Na een goede combinatie vanuit het middenveld belandde de bal bij Niels Jansen. De spits was met zijn twee meter heer en meester in de lucht en verlengde de bal op de doorgelopen Daniël Boekee. Laatstgenoemde bracht het speeltuig onder controle en plaatste de bal achter keeper Tim Jongs: 0-1.

Na deze goal ging Farmsum op zoek naar de gelijkmaker. Door een handsbal van klasbak Jan Vriemoedt kreeg de thuisclub de kans om het evenwicht vanaf elf meter te herstellen. Aan de zijde van Farmsum was specialist Alwin Nap de aangewezen persoon die deze klus mocht klaren. Zijn inzet werd echter knap gepakt door keeper Rody Bos. Met een katachtige reflex wist de Woldendorper keeper zijn doel schoon te houden. Na dit wapenfeit was het tijd voor rust en een welverdiende kop thee.         

Farmsum kwam met een andere energie de kleedkamer uit en begon vol goede moed aan het tweede bedrijf. Dit betaalde zich direct uit in een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg. Toch brak de defensie van WEO niet en bleven de mannen van Bob Mulder op voorsprong. Aan de kant van WEO was Niels Jansen nog dicht bij een verdubbeling van de cijfers. Zijn poging strandde echter op de paal.

Aan de kant van de thuisploeg was het trainer Erwin Buurmeijer die een aantal wijzigingen doorvoerde. De gebroeders De Vries en de gebroeders Fambrene kwamen binnen de lijnen. Hierdoor werd de druk op de defensie van WEO nog meer opgevoerd. Toch leverde de nodige wissels niet het gewenste resultaat op en bleef WEO op een voorsprong staan. Uiteindelijk trokken de geelzwarten aan het langste eind en werd de overwinning mee naar Woldendorp genomen.   

Door deze overwinning is WEO verder in de strijd om de beker en kan het zich na deze laatste generale repetitie opmaken voor de start van de eerste competitietreffen. Dat wordt de uitwedstrijd tegen Drieborg. Als de Woldendorpers met dezelfde inzet en drive de competitie ingaan, kan het nog een mooi voetbaljaar worden.

 

No Replies to "WEO bekert door na winst op Farmsum"