Drietal Artemissers loopt 4 Mijl van Assen

Marnix van den Brink uit Groningen en de nieuwe leden Fanny Kaper en Wineke Snippe uit Winsum hebben zaterdagmiddag meegedaan aan de 4 Mijl van Assen. Deze wedstrijd, georganiseerd door de Asser atletiekvereniging AAC`61, kende een vlekkeloos verloop.

Voor de derde editie van dit evenement, met start en finish in het Anne Frank-park, hadden zich een kleine 1200 hardlopers ingeschreven. Hiervan gingen er uiteindelijk zo’n 800 van start. Door de coronamaatregelen kende de Asser 4 Mijl een andere opzet. De lopers gingen in groepen van start, waarbij in het startvak rekening werd gehouden met de 1,5 meter-regel. Hierdoor was de winnaar van de wedstrijd niet per definitie degene die als eerste over de finish kwam, maar degene die de snelste tijd wist neer te zetten. Ook vond er geen prijsuitreiking plaats.

De drie Artemissers hebben zich in dit grote deelnemersveld uitstekend geweerd. Van den Brink (rechts op de archieffoto) noteerde als 77e bij de mannen masters een prima tijd van 29.21 minuten. Kaper en Snippe, voor het eerst in een wedstrijd uitkomend onder de vlag van Artemis, lieten de klok stilstaan op respectievelijk 38.20 minuten en 41.10 minuten. Zij klasseerden zich hiermee bij de vrouwen masters respectievelijk als 73e en 108e.

No Replies to "Drietal Artemissers loopt 4 Mijl van Assen"