Klimaatgroep Stars met nieuw elan eredivisie in

Middelstum is weer present op het hoogste niveau van de tafeltenniscompetitie. Klimaatgroep Stars begint zaterdag om vier uur aan een nieuw avontuur in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Salamanders uit Wateringen. En dat doet men in de eigen accommodatie aan de Coendersweg in Middelstum, dat voor een groot deel is opgeknapt. Alle thuisduels zijn dit seizoen live te volgen via internet.

Na de door de coronapandemie afgebroken competities van het afgelopen seizoen kwam er een plek vrij in de eredivisie. Teammanager Jan Tammenga zocht contact met tafeltennisbond NTTB en kreeg als nummer twee van het op-één-na-hoogste niveau de kans om met Klimaatgroep Stars voor de vierde keer op het hoogste niveau te gaan acteren. En dat in het jaar dat de landskampioen van 1999 het elfde lustrum viert.

Hoewel de sportwereld maandenlang stil lag, werd er in Middelstum niet stilgezeten. Met de hulp van vele trouwe vrijwilligers werd het eigen clubgebouw onder handen genomen. Daarmee is de club helemaal klaar voor de rentree in de eredivisie. De thuiswedstrijden beginnen op zaterdagmiddag om 16.00 uur en beslaan zes duels. Naar verwachting wordt er tot circa 19.30 uur gespeeld. Na een halve competitie met vier uit- en vier thuiswedstrijden wordt de balans opgemaakt en speelt de top vier om de titel. De nummers vijf en zes handhaven zich rechtstreeks terwijl de nummer zeven een promotie/degradatiewedstrijd speelt tegen de nummer twee van de eerste divisie. De nummers acht en negen degraderen naar de eerste divisie.

Het eredivisieteam van Klimaatgroep Stars bestaat dit seizoen uit Colin Rengers, Pim van Schaik, Shuohan Men (zie foto), Anthony Tran (Zweden), Enio Mendes (Portugal) en Bastien Dupont (Frankrijk). Jan Tammenga fungeert als teammanager. Meer informatie is te vinden op de website van de club (www.klimaatgroepstars.nl).

Het rijtje met thuiswedstrijden ziet er als volgt uit:

Zaterdag 19 september Klimaatgroep Stars - Salamanders
Zaterdag 26 september Klimaatgroep Stars - Tempo Team
Zaterdag 24 oktober   Klimaatgroep Stars - Combilo TOGB
Zaterdag 28 november  Klimaatgroep Stars - deBoer Taverzo

Bij thuiswedstrijden van Klimaatgroep Stars kunnen het komende halfjaar in de zaal uitsluitend leden, pers en genodigden als toeschouwer aanwezig zijn in verband met de geldende corona-maatregelen. Dit seizoen zullen alle thuiswedstrijden via een livestream te zien zijn.

No Replies to "Klimaatgroep Stars met nieuw elan eredivisie in"