Noordwolde en SC Loppersum staan nog niet op scherp

Strijd was er wel en kansen kregen de beide ploegen ook, maar om nou te zeggen dat het duel tussen thuisclub Noordwolde en het bezoekende SC Loppersum er eentje was om te onthouden? Nee, dat zeker niet. De teams van de coaches Roy Kamps en David van der Kam zullen ongetwijfeld meer in hun mars hebben dan er zaterdag op het winderige, maar zonnige Noordwolder sportpark uit is gekomen. Het duel eindigde in een doelpuntloze remise en daar konden de trainers wel mee leven.

SC Loppersum begon vrij aardig aan het treffen met de geelzwarten. Met name het eerste kwart van de wedstrijd bleken de gasten beter uit de verf te komen. De combinaties oogden wat soepeler en de kansen kwamen er ook. Met name Diederik Dijk zal zich naderhand nog wel even achter de oren hebben gekrabd. Hij kwam tot twee keer toe in kansrijke positie voor doelman Martin Oltmans. De sluitpost kon even zovele keren opgelucht adem halen omdat Dijk zich geen raad wist met de mogelijkheden.

Na die goede fase vlakte de eerste helft wat af. Noordwolde, dat het doel van Peter Paul Datema alleen nog maar van een afstandje had gezien, kreeg in de persoon van Antonie Buist de kans om het duel wat meer kleur te geven. Buist krulde de bal van een meter of twintig echter langs de verkeerde kant van de kruising. Niet veel later ging hij op links een combinatie met Ruben Rutgers aan. Nu verdween het speeltuig in het zijnet.

SC Loppersum antwoordde met een mogelijkheid voor Bjorn Schutter. Hij dacht een voorzet van Joris Jurna tegen het nylon te prikken. De afronding bleef achterwege omdat er ook nu te gehaast naar afwerking werd gezocht. Noordwolde-coach Roy Kamps moest voor de thee al ingrijpen vanwege een blessure bij Antonie Buist. Hij posteerde invaller Danick Meima op de linkerkant.

De volgende mogelijkheid was weer voor SC Loppersum. Ruben Keizer verstuurde een scherpe crosspass richting Joris Jurna. Die dacht het leer tussen de palen door te schieten. De voet van Piet Kersten stond een succesvol einde van de actie in de weg.

En zo brak de rust aan zonder dat er was gescoord. Duidelijk was wel dat er iets moest gebeuren, wilde het duel na de theepauze echt losbranden. Noordwolde leek zich dat het beste te beseffen. De teugels werden wat strakker aangetrokken, er zat wat meer agressiviteit in het spel van de gastheren en een iets gewijzigde tactiek zorgde er voor dat aanspeelpunt Ruben Keizer moeilijker bereikt kon worden.

Goalie Datema moest al vrij snel handelend optreden nadat een bal van dichtbij op zijn domein werd afgevuurd. De Lopster sluitpost bleef overeind, ook toen Silvan Havinga zijn geluk beproefde nadat de defensie van SC Loppersum veel te weifelend had ingegrepen. Een Noordwolder goal leek in de lucht te hangen, maar verder dan dat kwam het niet. Jesse Hijlkema en Marco Vos zagen hun pogingen eveneens stranden en vervolgens mochten de gastheren hun handen stijf dichtknijpen dat de invallers Niek Weistra en Cees bij de Leij het vizier ook niet op scherp hadden staan.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg laatstgenoemde een uitgelezen mogelijkheid om zijn team toch nog de winst te bezorgen. Het schot had niet eens zoveel kracht, maar doelman Oltmans moest wel gestrekt naar de bedreigde hoek om te voorkomen dat zijn team de kous op de kop zou krijgen.

Het is natuurlijk altijd aftasten wat de mogelijk- en onmogelijkheden van je ploeg zijn. De oefenmeesters dachten daar in de aanloop naar de competitie-ouverture wel enig inzicht in te hebben, maar moeten af en toe ook wel even met de ogen hebben staan knipperen. Het spel oogde bij tijd en wijle aan beide kanten erg onrustig. De kemphanen grossierden in foute passes en de balvastheid liet bij een aantal spelers nogal wat te wensen over.

Roy Kamps vond na afloop dat zijn team onder de maat had gespeeld: ‘We kunnen veel meer dan we vandaag hebben laten zien. Met name voor de rust waren we te onrustig, werden de verkeerde keuzes gemaakt en hebben we SC Loppersum teveel laten voetballen. Na de thee ging dat beter en kregen we ook wel kansen, maar over de hele linie kan ik hier niet tevreden over zijn. Dit is niet het niveau waarop ik had gehoopt. Maar goed, het was de eerste competitiewedstrijd. Misschien was de spanning wel te groot.’

Zijn collega David van der Kam was van mening dat een tactische omschakeling van Noordwolde zijn elftal in moeilijkheden had gebracht. ‘Ik vond ons de eerste helft beter voetballen. Na de thee gooide Noordwolde het over een andere boeg en waren wij ons aanspeelpunt kwijt. Je probeert nog wel het een en ander te repareren, maar veel baat hebben we er niet bij gehad. Uiteindelijk denk ik dat beide ploegen dat hebben gekregen wat ze verdienden.’

* Noordwolde – SC Loppersum 0-0

No Replies to "Noordwolde en SC Loppersum staan nog niet op scherp"