Artemissers lopen in Groningen en Baflo

Aleida Groothoff uit Winsum heeft vrijdagavond op de atletiekbaan in Groningen onder prima weersomstandigheden een uitstekende prestatie geleverd door op de Martini Marathon als derde bij de vrouwen te eindigen.

Groningen Atletiek organiseerde deze marathon en estafette voor de derde keer. Dit jaar onder strikte corona-voorwaarden waardoor er onder andere een beperkt aantal deelnemers werd toegelaten. Totaal twintig mannen en drie vrouwen haalden uiteindelijk de finish. Deze niet alledaagse marathon op de baan is geen gemakkelijke opgave. 105,5 ronden linksom op een 400 meter baan vraagt het nodige van fysiek en mentaal doorzettingsvermogen.

De Winsumse had zich goed voorbereid en finishte in haar achtste marathon keurig als derde bij de vrouwen in 3.52.18 uur. Groothoff: ‘Een bijzondere ervaring met totaal zestig mannen en vrouwen op de baan, verschillende tempo`s, doorlopend ingehaald worden en zelf inhalen, veel uitvallers en rennen in de zon en in het donker.’

Jaap Smith uit Baflo heeft zaterdagmorgen meegedaan met de Home Edition van de Dam tot Damloop. De Dam tot Damloop startte dit weekend niet in Amsterdam maar vanuit het huis van de deelnemers. De jaarlijkse hardloopwedstrijd, met normaal ongeveer 80.000 deelnemers, kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom was er een aangepaste Home Edition. Hieraan deden enkele duizenden lopers mee. Zij kregen een speciaal pakket thuisgestuurd met onder andere het startnummer. Er was geen gemeenschappelijk startschot. Sociale media hielden het verloop bij.

Jaap Smith was een van de deelnemers. Hij vertrok vanaf zijn huis in Baflo naar Winsum om zich via Onderdendam, Menkeweer, Tinallinge na 16,1 kilometer in 1.20.14 uur weer thuis te melden. Hij werd met deze tijd 238e in een veld van 1260 mannen (foto: Herman Rinket).

No Replies to "Artemissers lopen in Groningen en Baflo"