Korfballers DWA/Argo pakken eerste zege

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben hun eerste overwinning van het prille seizoen te pakken. DTG uit Wijckel kwam zaterdag naar Winsum. Na een spannende wedstrijd, met een 9-7 ruststand, bleven de punten in eigen huis. De eindstand werd 19-15. Hiermee behaalde DWA/Argo de eerste punten en heeft de ploeg de aansluiting met de rest van het veld terug.

Routinier Gert Jan Stulp speelde wederom op de plaats van Tom van der Laan die geblesseerd is. De thuisploeg begon scherp. De toon werd gezet door doelpunten van Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Lisette Hamminga. Na een tegengoal van de gasten maakte DWA/Argo nog eens vier treffers zodat er al vrij snel 7-1 op het scorebord kwam te staan. De doelpunten kwamen uit handen van Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring, Sam Pestoor en Lisette Hamminga.

De Friezen schakelden vervolgens een tandje bij en door een scherpe fase wisten ze tot 7-5 terug te komen. Gert-Jan Stulp hield in deze fase zijn hoofd koel en maakte 8-5. DTG gaf zich nog niet gewonnen, want ook de Friezen verzilverden twee pogingen op rij. Sam Pestoor bepaalde de ruststand op 9-7.

Na de onderbreking was het Natasja Schuuring die namens de thuisploeg vlot twee keer tot een treffer wist te komen. DTG antwoordde met een tegentreffer, maar opnieuw waren Lisette Hamminga en Natasja Schuuring succesvol. Daarmee zorgden zij voor een 13-8 tussenstand. DTG deed zijn uiterste best om nog terug te komen, maar DWA/Argo bleef goed bij de les. De doelpunten vielen dan ook om en om. Beide ploegen bleven tot het einde voor een goed resultaat knokken.

DTG kon in het laatste kwartier nog wel terugkomen tot een verschil van twee goals bij 16-14, maar de in het veld gekomen Ole Smedema en Yvonne Schuuring wisten allebei hun doelpunten mee te pakken. Zo behield de ploeg van trainer/coach André Pettinga voldoende marge. Natasja Schuuring verzilverde de laatste poging voor DWA/Argo en DTG maakte ook nog een treffer. Verder dan dat kwam de Friese ploeg niet.

De eindstand werd 19-15 voor de thuisclub en voor DWA/Argo betekent dit dat het weer aansluiting heeft met alle andere ploegen in de poule. Dat de verschillen klein zijn, blijkt wel uit de bijzondere stand. Vier ploegen hebben vier punten en vier ploegen hebben twee punten. Het is dus zaak voor DWA/Argo om meer punten te pakken. Zaterdag is daarvoor de volgende kans. Dan komt Udiros uit Nieuwehorne op bezoek in Winsum. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.

* Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (6x), Lisette Hamminga (5x), Nick Brandsma en Sam Pestoor (2x), Yvonne Schuuring, Karen Oostmeijer, Ole Smedema en Gert-Jan Stulp (1x).

Uitslagen&Stand:
DWA/Argo  - DTG     19-15
Rodenburg  - Emmeloord  23-18
Oerterp/VKC - ROG     20-12
Udiros   - Noordenveld 17- 7

Udiros           3- 4
Oerterp/VKC         3- 4
Rodenburg          3- 4
Noordenveld         3- 4
Emmeloord          3- 2
DWA/Argo          3- 2
ROG             3- 2
DTG             3- 2

No Replies to "Korfballers DWA/Argo pakken eerste zege"