Salima Rozema springt met record naar nationale titel

Para-atlete Salima Rozema uit Appingedam kan weer een succes op haar niet geringe erelijst bijschrijven. Tijdens het ONK in Tilburg is ze zondag Nederlands kampioen verspringen geworden met een recordsprong van 5.31 meter.

Met dat resultaat heeft ze zich weten te verzekeren van de derde plaats op de wereldranglijst en dat is geen sinecure. Rozema is een ambitieus atlete, die zich telkens wil verbeteren en daar veel voor over heeft. Toen de corona-pandemie eerder dit jaar om zich heen had geslagen, gebruikte ze de dijk van Delfzijl als trainingsparcours omdat wedstrijden op dat moment uit den boze waren. Rozema: ‘Ik wilde 5.30 meter halen. Dat het nu zelfs wat meer is geworden, is mooi meegenomen.’

Rozema heeft nog een groot doel. Deze zomer zouden de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio worden gehouden. Het grootste sportevenement ter wereld werd vanwege de coronapandemie uitgesteld en zal nu in 2021 plaatsvinden. Tokio is voor de tweede keer gastheer van dit sportieve spektakel. De eerste keer was in 1964 (foto: Huub Keulers).

No Replies to "Salima Rozema springt met record naar nationale titel"