Na Warffum ook coronavirus bij SV TEO en SIOS

SV TEO uit Ten Post heeft alle activiteiten van de club met een week opgeschort omdat bij een lid van de vereniging corona is vastgesteld. De getroffene is afgelopen zaterdag niet op de club geweest, maar aangezien een aantal andere leden ziekte verschijnselen hebben, is door SV TEO uit voorzorg het volgende besloten om alle activiteiten van deze week te annuleren. Het is inmiddels duidelijk dat ook bij vierdeklasser SIOS uit Sauwerd corona is geconstateerd. Daar geldt een sluiting tot en met 30 september. Het is de derde club in de regio waar men met het virus wordt geconfronteerd.

De Ten Poster club laat via de social media weten dat men de maatregelen niet op gezag van de GGD doet, maar puur preventief. Dat betekent dat alle activiteiten, ook in het Dorpshuis ‘t Holt, niet doorgaan. Tevens houdt een en ander in dat uit- en thuiswedstrijden van de voetballende tak van SV TEO niet doorgaan en dat de hardloopgroep de geplande clinic een week zal opschuiven. Verder adviseert men iedereen die de vereniging de afgelopen week wel heeft bezocht om de eigen gezondheid de komende dagen goed in de gaten te houden en koppelt daar de boodschap aan om onnodige contacten met andere mensen te vermijden.

Het nieuws over de besmetting in Ten Post was amper wereldkundig gemaakt of ook vanuit Sauwerd sijpelde het nieuws door dat twee spelers positief getest waren op COVID-19. Het bestuur heeft daarop besloten alle activiteiten voor de senioren (heren en dames) tot en met 30 september af te gelasten.

Dit houdt in dat er geen trainingen en wedstrijden zullen worden gehouden. Ook de geplande algemene ledenvergadering op 30 september wordt tot nader order uitgesteld. Heb je klachten, laat je testen! Ben je positief getest of wacht je op de uitslag van een test, dan is men voorlopig niet welkom bij de club.

Voetbalvereniging Warffum was de eerste regionale club waar COVID-19 opdook. De vereniging schrapte het programma van afgelopen weekend nadat het virus binnen de selectie van de ‘kanaries’ was geconstateerd.

No Replies to "Na Warffum ook coronavirus bij SV TEO en SIOS"