Kickbokster Sarél de Jong prolongeert wereldtitel

Kickbokster Sarèl de Jong uit Meedhuizen heeft met succes haar wereldtitel in de klasse tot 61 kilogram weten te verdedigen. In Alkmaar werd haar gevecht tegen de Duitse Avlina Engel na vijf ronden op punten gewonnen.

Na negen maanden niet gevochten te hebben mocht De Jong eindelijk weer aan de bak. En dat de stilstand niet zonder gevolgen zou blijven, was vooral de eerste twee ronden tegen de Europees kampioen Muaythai (thaiboksen) merkbaar. Het gevecht verliep namelijk erg stroef.

Dat zag ook haar trainer Denis van der Giessen. Hij noemde het eerste deel van het optreden van zijn pupil een gevalletje ‘ringroest’ en zag De Jong pas in de derde ronde los komen omdat ze toen het tempo omhoog gooide. ‘Dat werd haar tegenstandster teveel’, aldus de coach.

De overige ronden gingen dik naar de houder van de wereldtitel, die zich alweer kan opmaken voor de volgende die haar heeft uitgedaagd. Op 21 november staat Sarèl de Jong in Groningen tegenover de Duitse Michaela Michl. Dan is de inzet de titel tot 64 kilogram.

No Replies to "Kickbokster Sarél de Jong prolongeert wereldtitel"