Poolster toont veerkracht in duel met Amicitia VMC

Vierdeklasser Poolster heeft laten zien dat het niet op voorhand een nadeel is als je met tien man komt te staan. In de thuiswedstrijd tegen Amicitia VMC was dat het geval en kwam men ook met 0-1 achter, maar wist de brigade van debuterend hoofdtrainer Jeroen de Groot de pot toch nog met 3-1 te winnen.

De geelzwarten willen het beter doen dan het afgelopen, half uitgespeelde coronaseizoen. En dat moet dan onder leiding van Jeroen de Groot gebeuren, de man die talloze keren het shirt van Poolster om zijn schouders heeft gehad en een andere weg insloeg op het moment dat hij zijn actieve voetballoopbaan besloot te beëindigen. Via Oranje Nassau is hij op het oude nest teruggekeerd en bouwt op het sportpark Oldencate aan een nieuw eerste elftal, waarin ruimte is voor aanstormend talent, aangevuld met meer ervaren spelers zoals Jesse Smit en bijvoorbeeld Kevin Bijlsma.

Een week eerder had Poolster zich in Garmerwolde bijna vergaloppeerd tegen GEO. Een 2-0 achterstand kon toen echter nog met een maximale krachtsinspanning worden weggewerkt (2-2). Die krachttoer werd nu opnieuw van de Spijkster ploeg gevraagd, want Robin Vriend moest enkele minuten voor de pauze van het veld nadat hij zijn tweede geel had gezien. ‘Hij zat wat met de bal te pielen op het moment dat Amicitia VMC een ingooi mocht nemen. De scheidsrechter had niet zo snel in de gaten dat hij al geel had, anders had hij de tweede zeker niet gegeven. Maar goed, we moesten het er mee doen en dus weet je dat het een lastige middag gaat worden’, vertelde Jeroen de Groot naderhand.

Dat bleek ook wel, want vrij snel na de veldverwijzing werd een vrije bal voor het doel van Simon Dijkman geslingerd en tot doelpunt gepromoveerd: 0-1. Tijdens de theepauze kreeg Poolster de gelegenheid om zich te bezinnen over de te volgen tactiek voor de tweede helft.
Die werd na de herstart al snel duidelijk. In plaats van drie aanvallers werd er overgeschakeld op twee voorwaartsen en kreeg het middenveld een zwaardere taak toebedeeld. Zij moesten de extra meters lopen die nodig waren om de Stadjers af te remmen. Dat lukte wonderbaarlijk goed. Het middenrif van de thuisclub liep zich een slag in de rondte en zag alle inspanningen nog beloond worden ook.

Er was na de derde aftrap van de dag kennelijk iets ontstaan en dat werd al snel duidelijk toen Johan Dijkman teammaatje Kevin Bijlsma op pad stuurde. Hij trok vervolgens een hele lange sprint en kreeg de bal retour. De punter die Dijkman van zijn voet liet vertrekken, was krachtig genoeg om de 1-1 op het scorebord te laten verschijnen.

Het leek erop alsof Poolster ‘ontplofte.’ Er bleek nog meer energie in de ploeg te zitten en daar had Amicitia VMC het duidelijk lastig mee. De vreugde was groot toen Jesse Smit al kappend en bij tegenstanders wegdraaiend binnen het strafschopgebied van de bezoekers voor 2-1 wist te zorgen. Niet veel later viel hij uit en werd de doelpuntenmaker vervangen door Gijs de Weerdt. Ook hij mocht nog in de vreugde delen door het slotakkoord voor zijn rekening te nemen: 3-1.

‘Hier waren we wel aan toe. Dit is goed voor de sfeer’, blikte coach Jeroen de Groot op de wedstrijd terug. ‘Als je vanuit een geslagen positie en op een dergelijke wijze de wedstrijd toch nog naar je toe weet te trekken, dan dwing je respect af. Ondanks dat Amicitia VMC een mannetje meer had, vond ik ons er conditioneel beter op staan en leek het er op alsof niemand moe was te krijgen. Ze hebben zich allemaal kapot gewerkt en dan is dit een mooie beloning.’

* Poolster – Amicitia VMC 3-1 (0-1). Patrick Smit 0-1; Johan Dijkman 1-1; Jesse Smit 2-1; Gijs de Weerdt 3-1 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster toont veerkracht in duel met Amicitia VMC"