Coronavirus drukt stempel op verloop voetbalcompetitie

Dat het coronavirus aan een hernieuwde opmars bezig is, moge geen nieuws meer zijn. Dat geen enkele geleding in de maatschappij gespaard blijft ook niet. Dat geldt eveneens voor de sportwereld. Steeds vaker duiken er berichten op dat er binnen verenigingen besmettingen worden geconstateerd. Afgelopen weekend konden om die redenen verscheidene voetbalwedstrijden niet doorgaan, waaronder die van ZEC, Corenos, SIOS en SV Bedum. Er bleven echter nog genoeg duels over waar van alles gebeurde. Man van het weekend is Jan Meijerhof van WEO geworden. De Woldendorper scoorde vijf keer in het duel met Usquert.

Het voetbaloverzicht beginnen we deze week helemaal bovenin, waar vv Winsum in 1E onze hoogst spelende vertegenwoordiger is. Het team van trainer Bert Vos liet zich opnieuw in de slotfase de kaas van het brood eten en ging met 3-2 onderuit op bezoek bij Leeuwarder Zwaluwen. Voor Winsum scoorden Rick Schaaphok en Heinze Andringa. Doelman Wouter Meijer kreeg de rode kaart voorgehouden nadat hij buiten de zestien meter de bal met de handen had beroerd. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door de 51-jarige keeperstrainer Gaby Hemsens. Die moest in de slotminuut buigen voor een inzet van Arton Musliu.

In de 2e Klasse J verloor NEC Delfzijl op eigen veld met 0-3 van angstgegner Gorecht uit Haren. Edwin Hodzic haalde het laatste fluitsignaal niet. Hij kon na twee gele kaarten vroegtijdig gaan douchen. SV Bedum kwam niet in actie omdat het duel tegen Achilles ’94 werd afgelast vanwege corona-perikelen bij de Asser club.

In 3C leek SC Loppersum na een treffer van Ruben Keizer op weg naar de eerste competitiezege. Die kwam er echter niet omdat Yirsan Bouman de gelijkmaker voor tegenstander Holwierde wist te scoren, waardoor het duel in 1-1 zou eindigen.

Het Ten Boerster Omlandia dacht al vroeg in de thuiswedstrijd tegen Helpman op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter van dienst keurde de treffer van Dennis van Dijk af omdat er buitenspel was geconstateerd. Vervolgens waren het de bezoekers die wel reden tot juichen hadden omdat Saviero van Zwol het doel wist te doorboren: 0-1. Bryan Drevel zorgde er voor dat beide teams met een 1-1 tussenstand aan de thee konden. Na de pauze werd er niet meer gescoord en dus konden beide teams een punt laten noteren.

Noordwolde wacht nog op het eerste competitiedoelpunt. De mannen van trainer Roy Kamps hadden aan moeten treden voor de uitwedstrijd tegen Glimmen, maar dat duel werd afgeblazen vanwege het overlijden van oud-voorzitter Klaas Hartman.

Het Leenster FC LEO leed in 4C op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen GEO uit Garmerwolde. Er werd veel strijd geleverd door de thuisclub, maar GEO speelde net even wat slimmer. Voor de gastheren scoorde Milan Hovius. Namens de bezoekers waren Ferry Stollenga (2) en Bart van der Tuuk succesvol.

In Baflo dacht DVC Appingedam de punten op zak te kunnen houden in het duel met Rood Zwart. Rick Danhof opende de score namens de gastheren, maar Roy Eissens en Jeroen van Hunnik draaiden het wedstrijdbeeld in Damster voordeel om. Een rake inzet van Chris ten Boer voorkwam dat de thuisclub met lege handen kwam te staan en na twee duels in ieder geval het eerste punt kon laten bijschrijven: 2-2. In deze klasse bleef SIOS werkeloos toekijken omdat ook de Sauwerders inmiddels met het coronavirus te maken hebben gekregen.

Stedum kreeg in de 5e Klasse D een gevoelige tik op de neus van gastheer VVK. De Stadjers zegevierden met 6-2. De doelpunten voor de geelzwarten werden gemaakt door Tiemen Dijk en Matthijs Colstee. Het Uithuizer Noordpool UFC scoorde op eigen veld een driepunter in het duel met Potetos. De gastheren trokken met 3-1 aan het langste eind dankzij treffers van Sam Doornbos Clevering (2) en Keith Makin. Warffum speelde een goede eerste helft in de uitwedstrijd tegen GRC Groningen, maar kwam wel op achterstand te staan. Na de thee was het duel meer in evenwicht, maar leek er geen succesje in te zitten voor de ‘kanaries.’ In de blessuretijd was het echter Stefan van den Berg die voor opluchting zorgde: 1-1. Het Roodeschoolster Corenos had tegen SV TEO uit Ten Post moeten voetballen, maar ook hier gooide corona roet in het eten vanwege besmettingen bij de Ten Posters. Om die reden kwam ook ZEC niet in actie voor het duel in en tegen Nieuw-Roden.

SC Scheemda (5E) heeft de bittere nasmaak van een valse competitiestart weten weg te spoelen. In en tegen Muntendam werd met 1-3 gewonnen dankzij treffers van Danny Blaauw (2) en Tom Knollema. Siddeburen, de ploeg die de Scheemders vorige week in het slot de punten voor de neus wist weg te kapen, ging nu op eigen veld met 3-5 onderuit in het duel met Veendam 1894. Voor de Boertjes scoorden Max Bulthuis, Rick Schutter en Kevin Mbuya.

Het Oostwolder VVS zal geen prettige herinneringen hebben overgehouden aan de uitwedstrijd tegen SGV. De Schildwolders zegevierden namelijk met 5-2. Good old Jos Hoeksema (2), Luca van Loenen (2) en Jasper Boonstra waren succesvol voor de thuisclub. Uit naam van VVS wisten Jeroen Brul en Sven Heikens het nylon te vinden.

Bij de zondagvoetballers van Siddeburen (3B) viel ook niet veel te juichen. Het bezoekende HSC stak de punten namelijk in de knip. Toen het laatste fluitsignaal had geklonken, stond er een 2-4 eindstand op het scorebord. Namens Siddeburen waren Bjorn Puister en Matthijs Hensen trefzeker. Een klasse lager (4C) Kwam het duel tussen thuisclub Wedde en Farmsum vroegtijdig tot een einde vanwege een beenbreuk bij een speler van Wedde. Farmsum stond op dat moment met 1-2 aan de leiding door een treffer van Danny de Vries en een schitterend schot van Vanres Latupeirissa. Volgens leider Gerhard Reininga van Wedde viel de beenbreuk te wijten aan een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Pechvogel Jesse Middel is zondagnacht nog geopereerd aan een scheen- en kuitbeenbreuk.

De voetballers van vijfdeklasser SV Woltersum (5C) gingen op eigen veld met 2-3 onderuit in het duel met THOS. Voor de witzwarten troffen Jeroen van Dijk en Jesper Bouwman de roos. Na de 11-3 nederlaag tegen Groen Geel, was het nu Blauw Geel dat Oldambtster Boys een pak slaag toediende. De gastheren klopten de ploeg uit ’t Waar met 11-0 waardoor de Boys in twee competitieduels al op 22 tegentreffers staan. Bobo Miedema scoorde als enige voor Eenrum. Dat bleek niet voldoende te zijn om ook maar een punt over te houden aan de ontmoeting met Meeden. De thuisclub scoorde namelijk twee keer: 2-1.
Het Woldendorper WEO veegde Usquert met maar liefst 8-0 van de groene grasmat. Grote man aan de zijde van de gastheren was Jan Meijerhof met vijf doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Jeroen ten Have, Niels Jansen en Alexsander Klok. Kloosterburen tenslotte verloor met 6-3 van Groen Geel. Voor de gasten wisten Jelte Toxopeus en Niels Bolt (2) raak te mikken.

No Replies to "Coronavirus drukt stempel op verloop voetbalcompetitie"