Sportkantines dicht, publiek niet meer welkom

Het kabinet heeft andermaal gemeend op harde wijze te moeten ingrijpen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig kunnen we nog blijven sporten, maar gezellig langs de lijn zitten of staan? Vergeet het maar. De komende weken is er geen publiek meer welkom bij de diverse sportevenementen. Niet bij de profs, maar ook niet bij de amateurs. Ook moeten de sportkantines dicht. En dus zijn we weer bijna terug bij af. De situatie zoals die in maart van dit jaar was.

Om het coronavirus terug te dringen hebben we veel moeten laten en werd ons nog meer opgelegd. Na de versoepelingen van deze zomer zag je het gedrag van de mens al snel veranderen. COVID-19 leek ineens zo ver weg. We pakten het dagelijks leven weer op en ‘vergaten’ gemakshalve dat er nog altijd iemand op de loer lag om ons opnieuw bij de keel te grijpen. En dus was het wachten op het moment dat het virus opnieuw om zich heen zou slaan. Lang niet iedereen leek zich de afgelopen tijd doordrongen van de ernst van de situatie waarin de maatschappij zich momenteel bevindt.

Dat ook de sport opnieuw wordt getroffen kan bijna niet meer als een verrassing worden gezien. Er zijn inmiddels al genoeg verenigingen slachtoffer geworden van het coronavirus. Ook in deze regio. En het einde lijkt nog lang niet in zicht. We hebben met eigen ogen kunnen zien dat er, ondanks herhaaldelijke oproepen, geen gehoor werd gegeven aan de maatregel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Zelfs een persoonlijke actie om fans op hun verantwoordelijkheid te wijzen, vond weinig gehoor. Ach, wie doet je wat. Nou, de overheid dus… De komende drie weken is er geen publiek meer welkom bij sportevenementen en ook de kantines gaan dicht.

De inkomsten van veel clubs, die toch al door allerlei coronabeperkingen afnemen, zullen verder terug lopen. ‘Als kantines dicht moeten, kunnen ze de poort net zo goed helemaal sluiten. Leg dan de competities maar drie weken stil’, zo valt er op de social media te lezen.

Wat vindt u. Zijn de nu aangekondigde maatregelen terecht? Wat doet dit met u als sportclub en hebben we dit allemaal aan onszelf te danken? Reageer onder dit bericht…

1 Reply to "Sportkantines dicht, publiek niet meer welkom"

 • comment-avatar
  EemsmondSport september 29, 2020 (18:24)

  Ab Schreurs
  Hoe gaat het nu met uitwedstrijden dan, wij gaan elke keer met 5/6 auto’s,, waar moeten de ouders dan heen, als ze überhaupt nog rijden willen.

  Sandra Sebastian
  Verplicht in de auto blijven wachten tot wedstrijd afgelopen is ben ik bang. Thermoskan en een boek mee. Pfff wordt er allemaal niet makkelijker op Ab Schreurs.

  Stijntje Bosman
  Bij het wedstrijdzwemmen is het al zo (daar zaten we nog niet weer in het “oude normaal”). Maar ben blij dat de kids lekker kunnen sporten. Dan maar thermoskan en dekentje mee elke ochtend van half 6 tot half 8🙈😁 met de training.
  Al hoewel je de thermoskan beter thuis kunt laten, want een toiletbezoek zit er ook niet in al die uren jn 🙈. Want je moet er ook nog 1,5 uur reistijd bij rekenen. En bij de wedstrijden hebben we nog niet bij mogen zijn als ouders

  Miranda Hoeksema-Wiersma
  Dan eerst maar geen uitwedstrijden meer hoor… eerst dan maar 3 weken doorkomen.

  Ellen Pijper
  Miranda Hoeksema-Wiersma, volgens mij moet er altijd iemand uit spelen 🙈🙈

  Stefan Brontsema
  Die mogen gewoon mee Ab Schreurs. Om te brengen en halen, maar niet als publiek

  Ab Schreurs
  Jawel hoor Stefan Brontsema, Tot 17 jaar wel daarboven niet.

  Gerard Pijper
  Vallen sportverslaggevers ook onder de regeling of mogen die gewoon hun werk doen?

  Gert Busscher
  We zijn het aan het uitzoeken Gerard Pijper

  Mark van Dam
  Beter 3 week de boel platgooien.. Lol is er nu wel vanaf

  Gerard Pijper
  Zelf ook geconstateerd. Bijna niemand die zich aan de 1,5 meter regel houdt.

  EemsmondSport
  Een waar woord Gerard, voorbeelden genoeg afgelopen weekend… Helaas….. Ik ben dan ook van mening dat we de huidige situatie deels aan ons eigen gedrag hebben te danken…