Tempo Team afgedroogd door KlimaatgroepStars

Na het 3-3 gelijkspel in het duel met Salamanders uit Wateringen hebben de tafeltennissers van KlimaatGroepStars uit Middelstum zichzelf een prima dienst bewezen door in eigen huis op eenvoudige wijze met het Amsterdamse Tempo Team af te rekenen. Het werd maar liefst 6-0 voor het keurkorps van coach Jan Tammenga.

Tafeltennisduels duren in de regel vrij lang. Niet zelden hebben teams er een halve dagtaak aan om tot een eindresultaat te komen. In de sportzaal aan de Coendersweg in Middelstum zal dat gevoel zeker binnen het gezelschap Amsterdammers hebben geleefd. Over leven gesproken, het in de eredivisie teruggekeerde Middelstummer tafeltennis is dit seizoen vooral op overleven gebaseerd. Wegblijven van de onderste drie plaatsen is de doelstelling deze competitie, aan veel meer denken de volgende stap.

Het is de vierde keer in de historie dat men in Middelstum tafeltennis op het hoogste landelijke niveau kan bewonderen. Aan de Coendersweg hebben in het verleden heel wat grote namen hun Waterloo gevonden en dat gevoel wil men nu ook weer kweken. Het tafeltennisbolwerk van weleer moet weer angst inboezemen bij ploegen die in Noord-Groningen neerstrijken.

Sinds zaterdag weet in ieder geval Tempo Team dat de Middelstummer brigade er eentje is om rekening mee te houden.
De openingspartij kwam voor rekening van de Fransman Bastien Dupont. Hij had niet de geringste moeite om Julien Murant op een gevoelige nederlaag te trakteren. Binnen de kortste keren kon het eerste Middelstummer punt op het wedstrijdformulier genoteerd worden (11-5, 11-6, 11-7).

Daarna was het de beurt aan Shuohan Men. Zij speelt als vrouw in de hoogste Nederlandse mannencompetitie, maar slaat behoorlijk van zich af. Zij denderde als een TGV over invaller Sander Jarigsma heen, die slechts vier games werden gegund. De setstanden 11-1, 11-1 en 11-2 in het voordeel van de Chinese spraken wat dat betreft boekdelen.

Hij zal het niet zo bedoeld hebben, maar Colin Rengers was wel de aanstichter van een hele korte Amsterdamse opleving. In het duel met John Scott moest hij twee sets inleveren. Verder liet Rengers het echter niet komen (9-11, 11-8, 7-11, 11-5, en 11-6) en daarmee tilde hij de tussenstand naar 3-0 in het voordeel van de gastheren. Ook de overige duels werden vervolgens in Middelstummer voordeel beslist en dus hadden Tammenga en de zijnen alle reden tot tevredenheid.

De komende weken staan voor KlimaatgroepStars uitwedstrijden op het programma. Zaterdag is Hercules de tegenstander en een week later volgt VeerhuisWessem/Westa. De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt plaats op zaterdag 24 oktober. Dan komt Combilo/TOGB naar Middelstum.

Uitslagen & Stand:
Combilo/TOGB      – Van Wijnen/Smash    2 – 4
KlimaatgroepStars   – Tempo Team       6 – 0
ProActief/TT Hilversum – Veerhuis Wessem/Westa 2 – 4
De Boer/Taverzo    – Salamanders      4 – 2

DeBoer Taverzo     4 - 18
Klimaatgroep Stars   2 - 9
Van Wijnen/Smash '70  3 - 9
VeerhuisWessem/Westa  2 - 7 
Tempo Team       4 - 7
Hercules        2 - 5
Salamanders       2 - 5 
ProActief/TT Hilversum 2 - 4
Combilo/TOGB      1 - 2

Programma:
Combilo/TOGB     – ProActief/TT Hilversum
Hercules       – KlimaatgroepStars
VeerhuisWessem/Westa – Salamanders

No Replies to "Tempo Team afgedroogd door KlimaatgroepStars"