Arjen Klasens speelt 150e wedstrijd voor NEC Delfzijl

Arjen Klasens (26) heeft onder bijzondere omstandigheden en in een spookachtige entourage zaterdag zijn 150te officiële wedstrijd in het vlaggenschip van NEC Delfzijl gespeeld. Dat was in Assen tegen het Drentse Achilles 1894. De Delfzijlsters verloren het duel overigens met 1-0.

Over Covid 19 is voldoende gezegd en geschreven, maar leuk is het natuurlijk voor niemand. Het voetbal zal de komende drie weken voor de echte fans thuis op de bank gevolgd moeten worden. In zijn jubileumwedstrijd speelde de correcte aanvoerder en verdediger als linkerverdediger. Het had er alle schijn van dat NEC Delfzijl een punt aan de uitwedstrijd zou overhouden. In de allerlaatste seconden ging het echter alsnog mis. Na de treffer werd er werd niet eens meer afgetrapt.

Klasens heeft in 150 wedstrijden als verdediger slechts vijf keer een gele kaart ontvangen. Hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl in de bekerwedstrijd uit tegen VVK op 26 augustus 2014. Dit duel eindigde in een 1-2 overwinning voor de Delfzijlsters. Klasens speelde 127 competitiewedstrijden en 23 bekerwedstrijden. Hij speelde veruit de meeste bekerwedstrijden in de selectie van NEC Delfzijl en scoorde in competitiewedstrijden vier keer. Tijdens bekerwedstrijden wist hij twee keer het net te vinden. Ook scoorde Klasens nog twee doelpunten in oefenwedstrijden.

Voor zijn periode in Delfzijlster dienst speelde Klasens net als zijn oudere broers zijn hele voetballeven bij Eems Boys. De trainers waar hij onder speelde waren Erwin Heerlijn, Kees Pranger en nu Marshall Pourier.

No Replies to "Arjen Klasens speelt 150e wedstrijd voor NEC Delfzijl"