Magere prestatie korfballers DWA/Argo

Voor de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum stond zaterdag de derby van het Noorden geprogrammeerd. DWA/Argo ging op bezoek bij ROG in Groningen voor een wedstrijd die zonder publiek werd afgewerkt. Na een ruststand van 9-6 in het voordeel van de stad-Groningers, wisten de Stadjers de punten uiteindelijk in eigen huis te houden. De eindstand werd 21-11.

A-junior Ole Smedema startte in de basisacht van trainer-coach André Pettinga. Hij speelde de eerste helft, waarna vervolgens Tom van der Laan, die terugkeerde van een blessure, de tweede helft zou spelen.

Natasja Schuuring wist namens DWA/Argo de score te openen met een raak afstandsschot, maar ROG kon daarna vlot drie treffers op rij maken. Wederom was het Natasja Schuuring die succesvol was en de 3-2 op het scorebord wist te zetten. ROG was zuiverder in de afronding en dat resulteerde opnieuw in twee treffers voor de thuisploeg.

De stad-Groningers combineerden vlotter en wisten hun momenten beter te pakken dan DWA/Argo. Lisette Hamminga zorgde weliswaar voor 7-4, maar ROG stelde daar opnieuw twee treffers tegenover. Natasja Schuuring en Jesse Reker konden vlak voor de rust nog scoren, wat zorgde voor een 9-6 ruststand.

DWA/Argo was niet veel minder dan de thuisploeg, maar het was duidelijk aan het spel van DWA/Argo te zien dat de spelers moesten wennen aan het grote veld. ROG speelt nog niet op de nieuw voorgeschreven afmetingen waar de meeste ploegen inmiddels op spelen, zodat de Stadjers dus nog een voordeel hebben.

Na de pauze wist ROG opnieuw te scoren, maar Jesse Reker zette de 10-7 op het scorebord. DWA/Argo bleef vechten, maar dat was zonder overtuiging. ROG kende een zeer scherpe en zuivere fase, wat ervoor zorgde dat de thuisploeg uiteindelijk maar liefst acht treffers op rij maakte. Nick Brandsma en Lisette Hamminga waren nog wel trefzeker namens de Winsumers en Bedumers, maar het was duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Tom van der Laan en Lisette Hamminga konden nog de laatste twee treffers van deze wedstrijd maken, maar ROG was inmiddels ver uitgelopen. De eindstand werd 21-11.

DWA/Argo haalde lang niet het niveau van de voorgaande wedstrijden en zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen. Zaterdag speelt DWA/Argo haar laatste thuiswedstrijd op het veld van dit kalenderjaar. Dan komt Oerterp/VKC op bezoek. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan. Ook nu weer zonder publiek.

* Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga(4x), Natasja Schuuring (3x), Jesse Reker (2x), Nick Brandsma en Tom van der Laan (1x).