Overzicht amateurvoetbal

Het tweede voetbaloverzicht van het seizoen 2020/2021 is er eentje waarbij de nodige afgelastingen genoteerd kunnen worden. Net als een week eerder heeft het coronavirus ook nu weer gezorgd dat een aantal clubs niet in actie kwam. Man van het weekend is Niels Bolt van Kloosterburen. Hij had met zijn drie treffers een groot aandeel in de met 0-5 gewonnen uitwedstrijd tegen Oldambtster Boys.

We beginnen het overzicht zoals gewoonlijk met de hoogst spelende club uit de regio en dat is VV Winsum. De ploeg van trainer Bert Vos ging op bezoek bij Oranje Nassau. De vereniging uit de provinciale hoofdstad waar Vos heel wat voetsporen heeft achtergelaten. De geschorte goalie wouter Meijer was aan Winsumer zijde niet van de partij. Hij werd vervangen door Germen Bouwman. De iets gemakkelijker voetballende Stadjers krijgen pas vlak voor rust een grote kans om de score te openen. De inzet van Dennis Molema wordt echter onschadelijk gemaakt.

Na de thee is het Winsum dat de eerste mogelijkheid krijgt. Een schot van Raul Bello verdwijnt echter via de kruising over het doel van ON. Tim Hoff mikt later in het duel op de paal, waarna Rick Schaaphok de rebound niet weet te benutten. Pogingen van Max Heijnen en Wouter Bloem (kruising) missen eveneens doel. Na negentig minuten voetbal vertrekken de voetballers zonder doelpunten van een leeg sportpark Coendersborg.

Tweedeklasser NEC Delfzijl heeft met het minst mogelijke verschil in Assen van thuisclub Achilles 1894 verloren. Bastiaan Jager mocht zich na afloop laten feliciteren als zijnde de matchwinnaar. Het was een zure nederlaag voor de mannen van trainer Marshall Pourier, want de Delfzijlsters kregen de betere kansen. Ze vergaten zichzelf echter te belonen. Het leek er lange tijd op dat SV Bedum aan de uitwedstrijd tegen Drenthina in ieder geval een punt zou overhouden. Dat mocht niet zo zijn. In de 82e minuut wisten de gastheren de score open te breken en in de laatste minuut was de zege definitief binnen: 2-0.

In 3C wist Holwierde betrekkelijk eenvoudig met 0-4 van gastheer Noordwolde te winnen. Een eigen doelpunt vormde de opmaat voor de uiteindelijke zege die het team van trainer Eddy Tuik in de zak kon steken. Robbie ten Hove zorgde voor twee doelpunten en ook Jurelly Torbed pikte een doelpunt mee. De eindstand was halverwege het duel al bereikt omdat Holwierde na de doelwisseling verzuimde de marge te vergroten. Joris Jurna en Rik Buikema waren de prijsschutters voor SC Loppersum in de uitwedstrijd tegen FC Zuidlaren en daarmee was, na twee gelijke spelen, de eerste driepunter van dit seizoen voor de Lopsters een feit: 1-2.

Het Ten Boerster Omlandia kreeg in een duel met weinig kansen de kous op de kop bij Groen Geel. De club die de afgelopen twee wedstrijden telkens met dubbele cijfers had weten te winnen, moest nu genoegen nemen met een 2-0 overwinning. Halverwege het duel stond het 1-0 voor de gastheren.

In 4C mocht de 0-3 zege van SV De Heracliden in de uitwedstrijd tegen GEO op zijn zachtst gezegd een verrassing worden genoemd. Na de magere vertoning van een week eerder in het duel met Middelstum (1-3) haalde het optreden van de Meisters nu wel een voldoende. Frank de Boer en Stef Oosterhuis (2) verzorgden de doelpunten voor de blauwzwarte formatie van trainer Jaap Danhof.

Middelstum deed het daarentegen een stuk minder. Op eigen veld kreeg men te maken met Poolster. Op slag van rust wist Middelstummer Gerard Bronsema de score open te breken en dat betekende een domper voor de mannen van trainer Jeroen de Groot. Middelstum speelde vooral de eerste helft gemakkelijker en was ook gevaarlijker. De Spijksters hebben echter al laten zien dat ze vanuit achterstand terug weten te komen en dat gebeurde ook nu.

Na een dik uur spelen ontstond er chaos in de defensie van Middelstum en was Julian Bos er als de kippen bij om de bal in het doel te mikken: 1-1. Met de teruggekeerde Johan de Groot en supersub Gijs de Weerdt binnen de lijnen werd jacht gemaakt op een tweede treffer. Die kwam, op aangeven van De Weerdt, op naam van Jesse Smit en dus kon er na het laatste fluitsignaal opnieuw een driepunter worden begroet: 1-2. De gastheren moesten na de tweede tegentreffer vroegtijdig afscheid nemen van Dennis Verkerk die Robbert Kok torpedeerde en rechtstreeks rood kreeg voorgehouden.

Rood Zwart Baflo wacht nog op de eerste overwinning. Thuisclub Amicitia VMC wist met 3-1 te zegevieren en revancheerde zich daarmee voor de nederlaag van een week eerder. Voor het team van trainer Dick Scholtens scoorde Mike Smit de eretreffer.

Warffum wist in 5D op eigen veld met 3-0 af te winnen van het bezoekende Oosterparkers. Voor de ‘kanaries’ scoorden Stefan van den Berg, Teun Venhuizen en Roel Klinkhamer. Geen supporters op het veld? Dan zetten we wel een steiger in de tuin. Dat zullen ze waarschijnlijk bij ZEC hebben gedacht. De actie was leuk bedacht, de punten waren echter voor het Ten Poster SV TEO. De gasten zegevierden met 0-1 dankzij een treffer van Emiel Kruger.

De Fivel had graag een goed vervolg gegeven aan de fraaie zege op Groninger Boys, maar GRC Groningen wenste niet aan een nieuw Riepster feestje mee te werken. De Stadjers staken een 3-1 overwinning in de knip. Namens het ‘andere Oranje’ wist Joran Bos te scoren. Het Roodeschoolster Corenos kwam voor de tweede keer op rij niet in actie vanwege coronaperikelen bij tegenstander Stedum. Om die reden ging ook het duel tussen Noordpool UFC en Groninger Boys niet door.

In een doelpuntrijk treffen heeft VVS Oostwold (5E) de punten in eigen huis gehouden. Haren was na zeven minuten wel de eerste ploeg die scoorde middels Shai Assouline, maar door treffers van Jeroen Brul, Danny van Lang en Gerjan Drenth werd het wedstrijdbeeld omgedraaid. Haren weigerde zich gewonnen te geven, poetste de achterstand weg en zag René Dijksterhuis de thuisclub in de 72e minuut andermaal op voorsprong mikken. Vervolgens moest Assouline er met direct rood af vanwege natrappen. Dijksterhuis had vervolgens nog een toegift in petto: 5-3.

Doelpunten waren er ook voldoende in de wedstrijd tussen thuisclub Wagenborger Boys en Muntendam. Het waren er in totaal acht en deze werden broederlijk onder beide verenigingen verdeeld. Namens de Wagenborgers scoorden Niels Berends, Wesley Sannes, Christiaan Broekhuizen en Johan Lubbers. In deze klasse was het SC Scheemda dat niet in actie kwam vanwege corona-perikelen bij Harkstede.

De zondagvoetballers van Siddeburen (3B) hebben aan hun uitje naar TLC een punt overgehouden. Tjerry Santinge en Danny Koning scoorden voor de gastheren, die hun voorsprong echter zagen wegsmelten dankzij een eigen doelpunt en een voltreffer van Bjorn Puister. Jetse Tuithof dacht zijn team vervolgens de winst te kunnen bezorgen, maar het was andermaal Bjorn Puister die raak mikte en voor een 3-3 eindstand wist te zorgen.

In 5C deed Eenrum vriend en vijand verbaasd staan door met maar liefst 5-0 van Blauw Geel ’15 e winnen. De Stadjers hadden in de voorgaande twee duels al zestien keer raak geschoten en Eenrum slechts één keer. De roodbaadjes wisten het net nu beter te vinden. Sam Hanenburg en Bobo Miedema scoorden ieder twee keer. Tim Roelink deed ook een duit in het zakje. Na twee nederlagen was deze driepunter een welkome surprise voor de thuisclub.

Usquert ging op eigen veld met 0-3 onderuit in het treffen met Nieuweschans en Kloosterburen had ook weinig moeite met het nu al zwalkende Oldambtster Boys. De Marnebewoners wisten de ongelijke strijd met 0-5 te winnen dankzij doelpunten van Niels Bolt (3) en Jelte Toxopeus (2). Dennis Burema van Oldambtster Boys werd met rood van het veld gestuurd. In 5C gingen overigens slechts drie duels door. De overige wedstrijden, waaronder die van WEO en Woltersum tegen respectievelijk Yde de Punt en Drieborg, werden afgeblazen. En ook hier lag het coronavirus aan ten grondslag.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"