Remy van der Wal stopt als hoofdtrainer SV Bedum

Het bestuur van tweedeklasser SV Bedum en hoofdtrainer Remy van der Wal hebben in gezamenlijk overleg besloten dat het verstandig is om het hoofdtrainerschap per direct neer te leggen. Persoonlijke omstandigheden van de oefenmeester liggen daaraan ten grondslag.

Remy van der Wal was bezig aan zijn vierde seizoen bij de eerste selectie van de paarshemden. In zijn eerste jaar promoveerde hij met de ploeg, na een gedenkwaardig slot van de competitie, naar de eerste klasse. Het jaar daarop bleek het team niet bij machte om zich op dat niveau te handhaven. Zijn derde jaar in dienst van de Bedumers kon vanwege de coronacrisis niet voltooid worden. Het sportgebeuren kwam toen volledig op zijn gat te liggen. Van der Wal had toen al een contractverlenging op zak.

‘Je kunt wel zeggen dat deze mededeling ons behoorlijk heeft verrast. Die hebben we niet aan zien komen’, vertelt voorzitter Jan-Jurjen Timmer van de Bedumer vereniging. De preses benadrukt nog maar eens weer dat het opstappen van Van der Wal niets met de resultaten te maken heeft. ‘Daarvoor zitten we nog veel te vroeg in het seizoen. Remy heeft aangegeven dat het steeds moeilijker wordt om privé en club dat te geven wat ze verdienen. We hebben vervolgens samen besloten dat het dan beter is om een andere coach te gaan zoeken.’

De komende weken zal assistent-trainer Bas Groeneveld voor de groep staan. Die periode zal worden gebruikt voor het werven van een interim-trainer voor de rest van het seizoen. ‘Als de coronacrisis dat tenminste toelaat, want ook dat speelt je nog eens parten. Het zijn kortom roerige tijden’, aldus Timmer.

Van der Wal zal binnen de vereniging wel actief blijven als technisch jeugdcoördinator. Deze functie vervult hij al sinds 2013, dus al ruim voor zijn aantreden als hoofdtrainer bij SV Bedum in 2017. ‘Het bestuur bedankt de oefenmeester voor alles wat hij voor het seniorenvoetbal heeft betekend en wenst hem alle goeds in zowel de persoonlijke als sportieve sfeer’, zo valt op de website van de club te lezen.

SV Bedum is dit seizoen met een deels vernieuwde spelersgroep gestart en na een voorbereiding met meerdere oefenwedstrijden slaagde het team erin om een ronde verder te komen in de beker. De competitiestart ging, mede vanwege de vele blessures enigszins moeizaam. Het elftal is wat dat betreft nog niet op oorlogssterkte. SV Bedum begon de strtijd om de punten met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij nieuwkomer Oosterwolde. Een week later werd er niet gespeeld en de afgelopen week bleef thuisclub Drenthina met 2-0 het team van Van der Wal de baas. Het eerste duel onder assistent Groeneveld, de thuiswedstrijd tegen Gorecht, ging met 0-4 verloren.

1 Reply to "Remy van der Wal stopt als hoofdtrainer SV Bedum"

  • comment-avatar
    Hugo oktober 10, 2020 (12:54)

    Whahahaha? ik geloof t bijna