NEC Delfzijl en LTC scoren te weinig in aantrekkelijk duel

NEC Delfzijl heeft op het eigen sportpark Centrum een punt overgehouden aan de ontmoeting met LTC. De eindstand stond al na vijfenveertig minuten op het scorebord. Er waren ook in het tweede bedrijf aan beide kanten mogelijkheden genoeg om tot scoren te komen, vooral aan de zijde van de gastheren. De ploeg van trainer Marshall Pourier verzuimde de geboden mogelijkheden echter te benutten.

De Langedijk Talmastraat Combinatie uit Assen begon goed aan het duel. De eerste mogelijkheid was voor Richard Mulder, die een foutje van aanvoerder Arjen Klasens weigerde af te straffen. Nadat Edwin Hodzic te veel aan het pielen was geslagen en Bram Mulder eveneens niet tot scoren had weten te komen, lieten de bezoekers het net wel bollen. Aan de linkerkant van het veld speelde Bas Senechal teammaatje Imre de Jonge in, die op zijn beurt het leer in de voeten van Marc Heerings deponeerde. Zijn schot werd van richting veranderd en dus had goalie Jelmer Kiewiet het nakijken: 0-1.

Dat betekende na elf minuten al een domper voor de thuisclub, die echter rustig bleef en de druk op het doel van LTC probeerde op te voeren. Kansen waren er ook nu voor de Drenten, in de persoon van Imre de Jonge en Stefan Kuntz, maar het was NEC Delfzijl dat de achterstand in een tijdsbestek van nog geen kwartier in een voorsprong wist om te buigen. Beide keren was de van DVC Appingedam overgekomen Bram Mulder de bejubelde Delfzijlster schutter.

In de 27e minuut viel de gelijkmaker, na een fout in de defensie van LTC, en dat betekende de eerste competitietreffer voor Mulder: 1-1. Die verbleekte echter bij de totstandkoming van de tweede treffer van Mulder. De jongeling werd door Quirijn Boelens op fabelachtige wijze vrij voor doelman Jelle van der Veen gezet. De aanvaller maakte geen fout en bezorgde NEC Delfzijl de 2-1. Het was een prima fase van de gastheren, die overigens geen tijd kregen om lang over de treffer na te denken. Met nog een minuut of vijf te gaan in het eerste bedrijf bleek de koek namelijk nog niet op te zijn.

Een prima aanval over links van LTC leidde tot een voorzet van Bas Senechal op Imre de Jonge. Hij had twee pogingen nodig om tot een afronding te komen, mar daarna was Kiewiet wel de geslagen man en stond het vlak voor de thee weer gelijk: 2-2. Het scoreverloop beloofde veel voor het vervolg van de wedstrijd.

De eerste mogelijkheden in het tweede bedrijf was voor de mannen van coach Marshall Pourier. Invaller Samir Ennaciri en Dion Zimmerman wisten de meest mooie mogelijkheden echter niet te benutten. Daarbij kwam nog eens dat doelwachter Jelle van der Veen uitgroeide tot de man van de wedstrijd. Hij moest na rust namelijk al zijn talenten aanspreken om NEC Delfzijl van scoren af te houden en deed dat met verve. Je zou eigenlijk rustig kunnen stellen dat de goalie, met name in het tweede bedrijf, er voor heeft gezorgd dat LTC in ieder geval nog met een punt naar huis terug kon keren.

LTC liet zichzelf overigens ook niet helemaal onbetuigd, want Imre de Jonge leek na een dik uur spelen op weg naar zijn tweede treffer van de middag. Zijn inzet belandde echter in de handen van goalie Jelmer Kiewiet. Even eerder was het een vrije bal van Denyal Dzemidzic die net niet door ploeggenoot Mark Regtop tegen het nylon getikt kon worden.

Scheidsrechter Jens Rutgers uit Coevorden floot na negentig minuten en bij een 2-2 eindstand een uiterst aantrekkelijk duel de geschiedenisboeken in. Beide coaches hadden het graag anders gezien en ook nog recht van spreken gehad, maar het raffinement ontbrak in de tweede helft en dus moesten ze met een punt genoegen nemen.

* NEC Delfzijl – LTC 2-2 (2-2). Marc Heerings 0-1; Bram Mulder 1-1; Bram Mulder 2-1; Imre de Jonge 2-2 (foto: Bianca Kiel).

No Replies to "NEC Delfzijl en LTC scoren te weinig in aantrekkelijk duel"