Verdienstelijke remise tafeltennissers KlimaatgroepStars

De tafeltennissers van KlimaatgroepStars hebben de uitwedstrijd tegen VeerhuisWessem/Westa in een meer dan verdienstelijk gelijkspel weten om te zetten. Colin Rengers (2) en Anthony Tran sloegen de punten binnen voor de noordelijke tafeltennistrots. Door de remise behouden de Middelstummers de derde plaats in de rangschikking.

De openingspartij werd namens de noorderlingen gespeeld door Pim van Schaik. Hij moest zijn meerdere (3-2) erkennen in Kas van Oost. Daarna was het aan Anthony Tran om het gaatje niet groter te laten worden en dat gebeurde dan ook niet. Tran wist opponent Jelle Moris met 0-3 aan de kant te schuiven.

De derde partij van de middag was het duel tussen Colin Rengers en Arturs Reinholds. Er moesten vijf sets aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen en dat zou Rengers worden (2-3), waarmee KlimaatgroepStars de 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong had weten om te buigen.

Namens de thuisclub liet de 16-jarige talentvolle Van Oost echter zien dat er met hem niet te spotten viel. Tran kreeg met dezelfde cijfers klop waarmee hij zijn eerste partij had gewonnen en dus zou de vijfde partij een niet onbelangrijke voor KlimaatgroepStars worden om de druk op de laatste confrontatie niet al te groot te laten worden.

Pim van Schaik kwam daarin in actie tegen Artur Reinholds, wist de eerste game op zijn naam te schrijven maar zou de tweestrijd uiteindelijk met 3-2 verliezen en zijn tweede nul incasseren. Meer dan een remise zouden de gasten uit Middelstum nu niet meer uit het duel kunnen halen.

Om dat te bereiken moest de laatste krachtsinspanning door  Colin Rengers worden geleverd in het duel met Jelle Moris, die nog wel een winstpunt voor zijn ploeg had willen binnen slepen. Zo ver liet Rengers het echter niet komen. Hij wist zijn opponent met 1-3 aan de kant te schuiven en dus was de remise een feit.

Slotlicht Combilo/TOGB haalde flink uit en versloeg thuisclub Salamanders met maar liefst 0-6. Michel de Boer, Enzo Leguistin en Milo de Boer waren verantwoordelijk voor de draai om de oren die Salamanders kreeg te verwerken. In hoeverre de ploeg hier zelfvertrouwen uit heeft gehaald, moet binnenkort blijken. Over twee weken komt Combilo/TOGB namelijk naar Middelstum (archieffoto EemsmondSport).

Coach Jan Tammenga kon uiteindelijk wel met de remise leven. ‘Hier had ik vooraf meteen voor getekend. We draaien lekker mee en kunnen nu in alle rust naar het duel met Combilo toewerken. Het is jammer dat een eigenlijk best wel goed spelende Pim van Schaik geen punt mee wist te pakken en het was ook verrassend dat Tran van Oost verloor. Dat heeft waarschijnlijk met onderschatting te maken gehad. Maar we mogen niet ontevreden zijn. De punten die wij hebben, moeten de ploegen onder ons nog maar zien te pakken. We liggen op koers voor de playoffs, al is handhaving nog altijd het belangrijkste doel.’

Uitslagen & Stand
Salamanders – Combilo/TOGB         0-6
ProActief/TT Hilversum – Hercules      4-2
VeerhuisWessem/Westa – KlimaatgroepStars  3-3

DeBoer Taverzo 			     4 - 18
VeerhuisWessem/Westa		     4 - 16 
Klimaatgroep Stars 			 4 - 15
ProActiefTTHilversum           4 - 12
Combilo TOGB               3 - 10
Hercules 	             4 - 10
van Wijnen/Smash '70           3 - 9
Tempo-Team                4 - 7
Salamanders               4 - 5

No Replies to "Verdienstelijke remise tafeltennissers KlimaatgroepStars"