Historische thuiswedstrijd rugbyers DRC Phoenix

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl hebben zondag een historische wedstrijd gespeeld. Het was namelijk de eerste thuiswedstrijd zonder publiek tijdens de coronacrisis. De ploeg uit de havenstad wist een vol team op de been te brengen om in de strijd te zetten tegen R.C. Zwolle 2. Het was vooraf duidelijk dat de Delfzijlsters wat te bewijzen hadden. Afgelopen jaar zijn ze namelijk gedegradeerd en ze willen nu weer bouwen aan een goed geoliede en gesmeerd lopende rugbymachine.

Ondanks de regen en de sombere sfeer zonder publiek, was de temperatuur aangenaam en leek het een prima rugbymiddag te worden. De Delfzijlsters begonnen goed aan de wedstrijd. Aanvallen van meerdere fasen werden opgezet en vooral de snelle lijnmensen zoals Lennart Boerma en Jaimy Portier waren voor Zwolle moeilijk af te stoppen. Het was dan ook DRC Phoenix dat de score wist te openen. De Zwollenaren wisten echter wel zo nu en dan een speldenprik uit te delen, maar wisten die niet te verzilveren in een try.

De thuisclub had ook de beschikking over tal van zwaardere voorwaartsen met aanvallend goed inlopend vermogen en verdedigend harde tackelaars zoals Jesse van Oosten. Gecombineerd met de snelle lijnmensen kon op sportpark Tuikwerd rugby gespeeld worden zoals een team dat wil; aanvallend sexy en verdedigend keihard.

Na de korte rust ging Phoenix verder waarmee ze de eerste helft gestopt waren en dat was vol op de aanval spelen, waardoor er af en toe fouten werden gemaakt die gecorrigeerd moesten worden. Langzaam maar zeker kreeg dit invloed op het spel van beide ploegen. Spelers hadden meer moeite om de bal te controleren, maar toch bleef DRC Phoenix de overheersende partij. Na het laatste fluitsignaal was het de thuisploeg die een goede overwinning kon bijschrijven. De eindstand met 8 tries tegen 1 was 48-5. Op bovenstaande foto van Niels Bron gaat Chris Buist er met het speeltuig vandoor.

No Replies to "Historische thuiswedstrijd rugbyers DRC Phoenix"