Poolster verliest nipt van koploper Niekerk

Niekerk heeft zijn ongeslagen status behouden na de uitwedstrijd tegen Poolster. In Spijk werden de geelzwarten van trainer Jeroen de Groot met 0-1 geklopt. Hidde Kijf mocht zichzelf na afloop tot matchwinnaar laten kronen. Poolster had dat graag anders gezien. Vooral omdat de geelzwarten een primeur beleefden. Het duel werd namelijk live via de social media uitgezonden.

door Marco Dijkstra

Niekerk had de eerste drie duels van de competitie in 4C in winst weten om te zetten. Poolster won er daarentegen twee en speelde een keer gelijk. Wat dat betreft kon er op een spannende wedstrijd gerekend worden. De thuisclub begon iets anders dan normaal. Aanvaller Julian Bos werd vervangen door verdediger Peter Westerhuis. Hieruit kon opgemaakt worden dat trainer Jeroen de Groot iets defensiever wilde starten dan in de voorgaande wedstrijden. Robbin Vriend keerde na een schorsing weer terug in de basis.

Toen scheidsrechter Wiersema voor het begin van de wedstrijd had gefloten, werd het strijdplan van Poolster meteen duidelijk. De tegenstander moest vroeg onder druk gezet worden zodat ze niet aan voetballen toe zouden komen. Dit resulteerde al snel in een grote kans. Kevin Bijlsma schoot, na het onderscheppen van de bal, op de paal. Niekerk werd langzaam maar zeker wakker. Ze voetbalden iets gemakkelijker, lieten de bal sneller rondgaan waardoor ze voorin ook gevaarlijker werden dan Poolster. In de 14e minuut werd dit gevaar omgezet in een doelpunt. Aanvoerder Hidde Kijf krulde van een meter of twintig de bal heerlijk over doelman Simon Dijkman heen: 0-1. In het restant van de eerste helft probeerde Poolster wel wat terug te doen. Een aantal schoten van buiten de zestien meter stichtten wel gevaar, maar leverden geen doelpunt op. Niekerk bleef gevaarlijk met drie zeer ervaren en scherpe aanvallers in de frontlinie.

Vanwege de coronaperikelen mochten er ook in Spijk geen toeschouwers langs de lijn staan, maar de livestream maakte veel goed. Een korte blik op het scherm leerde dat er constant zo’n tweehonderd voetballiefhebbers van afstand naar de verrichtingen op Oldencate zaten te kijken. Zij konden ook horen dat leider Meindert Dijkman van de Spieksters vertelde dat de mannen van Jeroen meer de ruimtes in de hoeken achter de verdediging moesten gaan zoeken en minder de hoge bal richting het centrum moesten spelen. Hier stonden namelijk twee boomlange verdedigers waar Kevin Bijlsma en Jesse Smit het knap lastig mee hadden.

De tweede helft was nog maar amper van start gegaan of Niekerk had het leer al de lat van Poolster laten kussen. Na deze niet erg romantische ontmoeting tussen de bal en het aluminium werd het daaropvolgende schot gekraakt door goalie Simon Dijkman. Het was duidelijk wat trainer Joey de Wit van Niekerk zijn mannen had meegegeven in de rust. Snel beslissen die wedstrijd.

Poolster, dat van de schrik was bekomen, probeerde wat rustiger te zijn in balbezit en dit lukte bij vlagen. Steeds vaker werden de aanvallers bereikt door een lange bal wat soms resulteerde in kansen voor de thuisclub. De keeper van Niekerk had al aan aanvaller Jesse Smit laten weten dat hij vandaag niet bij hem zou gaan scoren, Smit dacht hier duidelijk anders over.

Over en weer was er de tweede helft veel strijd. Iets dat het positiespel van beide teams niet ten goede kwam. Niekerk speelde over de hele wedstrijd gezien beter voetbal, de kansen waren echter redelijk verdeeld. In de 93e minuut kon het laatste en meest gevaarlijke wapenfeit van de geelzwarten genoteerd worden. Jesse Smit kreeg de bal mee en dribbelde vervolgens door de zestien meter waarna hij heerlijk met links de bal op doel schoot. Via de binnenkant van de linkerhak van de keeper vloog de bal maar net aan de voor Niekerk goede kant van de paal. Een domper voor Poolster, een punt pakken had namelijk gevoeld als een overwinning. Het mocht echter niet zo zijn voor het team van Jeroen de Groot.

Zoals iedereen voorspelt gaat Niekerk bovenin meedraaien dit seizoen. Het elftal bestaat uit een mix van ervaren spelers en jeugdige talenten, Dat zorgt ervoor dat elke tegenstander het in deze klasse moeilijk tegen dit team gaat krijgen. Poolster speelt zaterdag thuis tegen SV Lycurgus, verreweg de grootste vereniging in deze competitie. Met maar liefst zeventien teams in de senioren heeft het bijna net zoveel seniorenteams als alle verenigingen in deze competitie bij elkaar. De Stadjers zijn niet goed begonnen aan de competitie. Zij behaalden in drie duels slechts één punt. Mocht er nog gevoetbald worden komend weekeinde, dan gaan zij er alles aan doen om daar drie bij te schrijven. De Spijksters denken hier hoogstwaarschijnlijk anders over. Zij zullen ongetwijfeld op zoek gaan naar de derde overwinning van dit seizoen.

Wilt u de beelden nog een keer terugkijken? Klik dan hier

* Poolster – Niekerk 0-1 (0-1). Hidde Kijf 0-1 (foto: Angela Smit- Flikkema).

No Replies to "Poolster verliest nipt van koploper Niekerk"