Jasper Wiersum schiet FC LEO naar ruime zege

Het Leenster FC LEO heeft op de valreep drie punten aan het magere totaal weten toe te voegen. De ploeg van trainer Gert de Winter  wist dinsdagavond op eigen veld het stad-Groninger Lycurgus aan de kant te schuiven. Man van de wedstrijd was Jasper Wiersum. Hij scoorde alle goals. Voor de doelwisseling liet hij een glaszuivere hattrick noteren en na de pauze werd er nog een voltreffer aan toegevoegd, waarmee de eindstand op 4-0 werd bepaald.

De gemiddelden van FC LEO logen er voor de aftrap van het duel niet om. Zelf wisten ze tot nu toe maar tot één treffer per wedstrijd te komen en werden er drie per duel geïncasseerd. SV Lycurgus deed het overigens niet veel beter met vier treffers voor en acht tegen. Beide clubs hadden in de voorgaande drie competitieronden nog maar één schamel puntje binnen weten te halen. Saillant detail? Dat was in beide gevallen tegen Middelstum (2-2).

Aan Leenster zijde had men eigenlijk weinig trek in het duel omdat er teveel mensen ontbraken. Door blessures en werk moesten er flink wat aanpassingen worden verricht. Daarbij kwam ook nog eens dat doelman Marco Wichers in de warming-up afhaakte. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Niels Zijlstra.

Als je er dan toch voor moet gaan, kun je het ook maar beter goed doen. De Leensters hadden kennelijk besloten om het gemiddelde wat op te vijzelen. Er stonden namelijk nog maar vier minuten op de klok van deze midweekse wedstrijd, gehouden op het moment dat premier Mark Rutte bekend zou maken dat er de komende weken geen competitievoetbal meer gespeeld zou worden, toen de thuisclub voor het eerst reden tot juichen had. Jasper Wiersum wist de gastheren, na razendsnelle actie van Bo Tukker, op een 1-0 voorsprong te zetten. Niet veel later werd de marge verdubbeld toen Bo Tukker er andermaal vandoor ging en Jasper Wiersum in staat stelde om nog een keer doeltreffend uit te halen: 2-0.

SV Lycurgus wist niet wat te doen. De Stadjers liepen er wat verloren bij en kregen voor de pauze nog een doelpunt om de oren. Aan de derde goal van Jasper Wiersum ging een ongelofelijk misverstand vooraf, maar daar had FC LEO geen boodschap aan. Een hoge voorzet viel zomaar voor de voeten van Jasper Wiersum. Die liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 3-0. Met die stand werd de rust bereikt en dus konden de gastheren met een gerust gevoel aan de thee.

Na de pauze wees niets op herstel van de bezoekers. Ze probeerden het wel en het was af en toe ook best druk voor de neus van goalie Niels Zijlstra, maar echt uitgespeelde kansen kregen de stad-Groningers niet. ‘Het was soms erg rommelig voor ons doel. Dan kan er natuurlijk altijd een bal goed vallen voor de tegenstander. Dat gebeurde echter niet’, vertelt elftalleider Tjipco Werkman. De honger naar doelpunten van FC LEO daarentegen was kennelijk nog niet gestild. En andermaal was het Jasper Wiersum die het op zijn heupen had en de goalie van de gasten op tegendoelpunt nummer vier trakteerde: 4-0.

Door de zege heeft de ploeg van trainer Gert de Winter zich van de onderste plaats weten los te rukken en schaart het zich in het rijtje van verenigingen dat het rechterrijtje van de ranglijst aanvoert. Door de aangescherpte corona-maatregelen zal daar in ieder geval voorlopig niets meer aan veranderen.

Volgens Werkman ging alles goed wat er in voorgaande wedstrijden mis was gegaan. ‘Het scheelt natuurlijk dat we snel in het zadel werden geholpen door die twee vroege goals. Dat voetbalt een stuk gemakkelijker. Dit is echt een ongekende weelde. Het is jammer dat we nu vanwege de corona moeten stoppen, maar we gaan wel met een lekker gevoel de gedwongen pauze in.’

* FC LEO – SV Lycurgus 4-0 (3-0). Jasper Wiersum 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0.

No Replies to "Jasper Wiersum schiet FC LEO naar ruime zege"