Dubbel Sinterklaasfeest bij NEC Delfzijl

Op het sportpark Centrum in Delfzijl, de thuisbasis van voetbalclub NEC, was het zaterdag voor jong en oud in dubbel opzicht genieten geblazen. Tijdens de trainingen van de jeugd sloot ineens een aantal voetbalpieten aan en vond tevens de overhandiging plaats van de cheque van de Grote Club Actie.

Een voetbaltraining in deze bijzondere tijd is al heel wat, maar als je tijdens de oefensessie ook nog eens verrast wordt door de aanwezigheid van een aantal voetbalpieten, dan is een dosis humor al snel een zekerheidje. De kinderen waren blij verrast en de komst leverde mooie, maar ook lachwekkende situaties op.

Daarmee was het feesten echter nog niet gedaan. De afgelopen weken konden er loten van de Grote Club Actie worden gekocht waarvan tachtig procent van de opbrengst naar de vereniging gaat. Met name de jeugdleden hadden bijzonder veel loten verkocht. De topverkopers waarvan er één zelfs bijna driehonderd loten had verkocht, ontvingen een certificaat en een mooi cadeautje. Daarnaast ontvingen de teams die de meeste loten hadden verkocht een gesponsorde waardecheque voor een avondje bowlen en een bezoekje aan een bekende hamburgerketen.

De grootste verassing zat nog in de zak van Sinterklaas. Dat was de Grote Club Actie-cheque, het resultaat van alle verkochte loten werd onthuld en aan het bestuur overhandigd. De club toonde zich erg verheugd over de opbrengst, die maar liefst 5608,55 euro bedroeg. ‘Dit is een topprestatie, zeker gezien de huidige omstandigheden. Onze dank en een groot compliment gaan uit naar alle verkopers, kopers en de organisatie. Die zijn hier zeker op hun plaats’, aldus voorzitter Emme Groot van de Delfzijlster club. Op bijgaande foto neemt hij de cheque in ontvangst van Irene van der Waal en Agnes Krause van de sponsorcommissie. Een en ander geschiedt onder het toeziend oog van secretaris Hans Roeters en penningmeester Nicole van der Wielen. Na afloop van de training kregen alle kinderen een cadeautje.

No Replies to "Dubbel Sinterklaasfeest bij NEC Delfzijl"