Marinus Siekman naar ZEC, Jaap van der Ploeg naar Zeester

Vijfdeklasser ZEC uit Zandeweer heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende Bert van der Meer. De op de noordelijke voetbalvelden bepaald niet onbekende Marinus Siekman is door de club als nieuwe man geïntroduceerd. Siekman is nu nog trainer van Zeester uit Zoutkamp, waar hij aan zijn vierde seizoen is begonnen. Jaap van der Ploeg zal de lege plek in de dug-out van de club uit het vissersdorp opvullen.

Siekman en Zeester, het is de afgelopen jaren een onlosmakelijke combinatie geweest. Hij heeft desondanks al wat andere clubs onder zijn hoede gehad, zoals bijvoorbeeld Aduard 2000, PKC ’83, Groninger Boys en Noordwolde. Bij laatstgenoemde club heeft het ervaren voetbaldier met een open karakter nog onder de lat gestaan.

De Stadjer is er medeverantwoordelijk voor dat Zeester, eveneens uitkomend in de vijfde klasse op zaterdag, weer een naam werd om rekening mee te houden en in 2019 een prijs wist te pakken. Promotie naar de vierde klasse was een reële mogelijkheid, maar in de nacompetitie ging het echter mis voor de ploeg van de man die als bijnaam ‘Bompa’ kreeg.

Siekman kweekte een prima relatie met het team dat aanvankelijk door Gezinus Oosterhuis en Willem Pettinga werd geleid. Binnen de club werd hij om zijn fanatisme, rechtlijnigheid en eerlijkheid geroemd. Met het vertrek van Siekman komt een einde aan een mooie periode en een bijzonder feit, want nog nooit eerder zat de oefenmeester langer dan drie jaar bij dezelfde club.

Uiteraard wil men in Zoutkamp op een mooie manier afscheid nemen van Siekman, waarbij men er niet voor terugdeinst om het woord promotie in de mond te nemen. Wisselvalligheid en de coronacrisis hebben volgens intimi echter voor wat vraagtekens gezorgd, maar de weg is nog lang.
Overigens heeft Zeester snel zaken gedaan, want men heeft Jaap van der Ploeg als opvolger voor Siekman weten te strikken. De Leenster is in deze regio ook geen onbekende. Zo trainde hij onder andere ‘thuisclub’ FC LEO, Godlinze, Noordpool UFC, VVSV ’09 en Eenrum. Momenteel is hij nog verbonden aan vijfdeklasser Haren. Van der Ploeg heeft een tweejarig contract bij Zeester getekend.

No Replies to "Marinus Siekman naar ZEC, Jaap van der Ploeg naar Zeester"