Ook Dijkloop Delfzijl door coronapandemie geveld

De organisatie van de Dijkloop Delfzijl heeft zo lang mogelijk de mogelijkheden afgewogen, maar uiteindelijk toch besloten om de Dijkloop van dit jaar niet door te laten gaan. De Dijkloop stond gepland voor zondag 20 december.

Vanwege de geldende coronamaatregelen is het niet mogelijk een loopevenement te organiseren. Er is nog overwogen om enkel de route uit te zetten, zodat individuele lopers op eigen houtje de loop zouden kunnen voltooien. De organisatie is na goed overleg tot de conclusie gekomen dat ook dit niet past bij de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. ‘Hoe spijtig ook, het is niet wenselijk om de loop op wat voor manier dan ook te faciliteren’, laat men weten.

De organisatie hoopt volgend jaar ijzersterk terug te komen met de Dijkloop Delfzijl 2021. In een prachtig loopevenement op de dijk hoopt initiatiefnemer Erik Bosscher dan een marathon te organiseren. Dit zou dan de eerste marathon in de nieuwe gemeente Eemsdelta zijn. Liefhebbers kunnen de datum 19-12-2021 alvast in de agenda noteren. Bijkomend voordeel is dat er gebruik kan worden gemaakt van de nieuwe wandelpromenade. Genoeg om naar uit te kijken dus (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Ook Dijkloop Delfzijl door coronapandemie geveld"