Sarel de Jong ‘Nederlands vechter van het jaar’

Kickbokster Sarel de Jong uit Meedhuizen is door Round1Network (R1N), het Europese Fight Network, uitgeroepen tot Nederlands vechter van het jaar 2020.

De Jong kan, hoewel ze waarschijnlijk wel meer partijen had willen vechten, met tevredenheid terugkijken op de achterliggende periode bij Enfusion. Ze wist het jaar 2020 in de klassen tot 61 en 64 kilogram als regerend wereldkampioene af te sluiten. Dat was voor het tweede jaar op rij. De coronapandemie was er de oorzaak van dat de Groningse slechts twee partijen in het voorbije jaar kon boksen. Die sloot ze overigens wel winnend af.

Trainer Denis van der Giessen is trots op zijn pupil. ‘Ze is zeker de beste vrouwelijke kickbokser van Nederland. In haar gewichtsklasse tot 61 kilogram denk ik dat ze op dit moment zelfs de beste van de wereld is.’

Sarel de Jong zal, als de coronaregels het toelaten, op 27 februari haar eerstvolgende partij vechten. ‘Als het vaccineren goed gaat, gaan we er van uit dat er dit jaar weer een aantal partijen gedraaid kunnen worden’, aldus Van der Giessen. Op 12 juni verdedigt De Jong haar wereldtitel in de klasse tot 64 kilogram. Het gevecht vindt plaats in Martini Plaza in Groningen.

No Replies to "Sarel de Jong ‘Nederlands vechter van het jaar’"