Robbie Wentink hoofdtrainer SV Bedum

Tweedeklasser SV Bedum heeft een nieuwe hoofdtrainer weten vast te leggen. De club heeft Robbie Wentink gecontracteerd voor het seizoen 2021/2022. In een eerste reactie laat het bestuur weten zeer verheugd te zijn over de aanstelling van Wentink.

Wentink heeft meerdere jaren ervaring als trainer van de senioren. Zo heeft hij onder andere Gorecht en Groen Geel onder zijn hoede gehad, maar heeft hij ook de A1 jeugd van FC Groningen getraind. In de seizoenen 2014/2015 en 2015/2016 was Wentink aan het Ten Boerster Omlandia verbonden.

In Bedum is Wentink ook geen onbekende. Hij was bij CVVB van 2007 tot 2010 trainer/coördinator van de bovenbouw bij de jeugd. Robbie Wentink volgt de naar Go Ahead Kampen vertrekkende Gert van Duinen op die, na het opstappen van oefenmeester Remy van der Wal, als interim-trainer was aangesteld om het seizoen 2020/2021 af te maken. Vooropgesteld dat hij daarvoor de kans nog krijgt in deze bizarre coronatijd.

Wentink zegt over de volgende stap in de voetbalwereld het volgende: ‘Iedere keer als ik met de club die ik op dat moment coachte tegen Bedum speelde, voelde het als een soort van thuiskomen. Dat gevoel is eigenlijk altijd gebleven vanaf het moment dat ik daar vertrok als jeugdtrainer. Op dat moment sprak ik al de ambitie uit om op den duur terug te keren als hoofdtrainer. Met veel mensen binnen de organisatie, spelers en supporters is de goede band altijd gebleven en dat is iets unieks. SV Bedum heeft al jaren een grote, trouwe aanhang en ook de jeugdopleiding doet het erg goed, met talent wat op den duur de stap zou moeten kunnen maken naar het eerste elftal. Verder heeft het verhaal van de club, waar ze naar toe willen, mij aangesproken en kan ik mij erg goed vinden in deze lijn. Het is nog te vroeg om te spreken van bepaalde doelstellingen qua prestaties, maar de jeugd de komende jaren inpassen is een van de doelen.’

No Replies to "Robbie Wentink hoofdtrainer SV Bedum"