Jixi Toth (19) bij beste acht op online WK

Karateclub Kyôchô uit Delfzijl heeft afgelopen weekeinde meegedaan aan de eerste online Wereldkampioenschappen Kata (vaste patronen met technieken) voor clubs. Deze wedstrijd telde maar liefst duizend deelnemers uit 112 dojo’s van 26 landen. Omdat deze wedstrijd online live plaatsvond, zorgde een vrijwilliger samen met Sensei Patrick ervoor dat de ICT op orde was.

Karateka’s over de hele wereld liepen hun technieken in hun eigen land op een eigen gekozen plek. Maar liefst acht poules werden tegelijk gedraaid. De Karateclub regelde acht schermen zodat ze alles in de gaten konden houden. Het scheidsrechterkorps bepaalden in de eerste rondes welke vorm er gelopen moest lopen. Wanneer je opgeroepen werd moest men op het juiste moment inloggen en dan kon de leerling live zijn/haar kata laten zien. Ook de jurering gebeurde online door officials van over de hele wereld.

De dojo deed als enige Nederlandse school al eerder mee aan de EK-online. Omdat alle fysieke wedstrijden afgelast waren, hebben de leerlingen van Sensei Patrick en Inge Stegenga een tandje bijgezet in het perfectioneren van hun techniek. Dit was een bijzondere ervaring omdat de leerlingen ook hier door de eerste ronde kwamen. Met deze ervaring op zak konden Nela Kostalova, Nadia van der Sluis, Teun Schuiten en Jixi Tóth onder leiding van van hun leraar, Patrick Stegenga deelnemen. Tijdens de competitie van de WK kwamen ook hier een aantal leerlingen een ronde verder.

Jixi Toth (19 jaar) leverde een ongelofelijke prestatie om maar liefst drie rondes verder te komen in de poule met haar leeftijdsklasse. Ze heeft ondertussen zesenzestig bekers in haar kast staan en behaalde meerdere Nederlandse titels op het gebied van vechten en kata.
In de kwartfinale kwam ze uit tegen een Zwitserse tegenstander, die de latere wereldkampioene zou worden. Jixi Tóth eindigde bij de beste acht van de wereld tijdens het WK Shinkyokushin Karate.

No Replies to "Jixi Toth (19) bij beste acht op online WK"