Ivo Kroes verovert tickets voor Europese titelstrijd jeugd

Schoolslagspecialist Ivo Kroes van zwemvereniging Azuro uit Delfzijl heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Eindhoven Qualification Meet in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Het 17-jarige zwemtalent traint inmiddels bij het KNZB Opleiding Centrum in Drachten en maakt als topsporter deel uit van de Nationale Jeugdselectie. De kwalificatiewedstrijd stond in het teken van het behalen van startbewijzen voor de Europese Jeugdkampioenschappen (EJK) zwemmen die van 6-11 juli in Rome worden gehouden.

Vrijdag werd in de ochtend gestart op de 50 meter schoolslag. Kroes wist zijn inschrijftijd van 30.18 aan te scherpen tot 29.15 en kwam daarmee net tekort voor de EJK limiet van 29.11. Zaterdag werd de 100 meter schoolslag, met als limiet 1.03,80, aangetikt in 1.03,47. Het eerste felbegeerde ticket was hiermee een feit evenals een plek in de A finale waar hij later op de dag zijn tijd overtuigend wist aan te scherpen naar 1.02,98.

Zondag trof Kroes een zeer sterk deelnemersveld op de 200 meter schoolslag. Startend naast schoolslagicoon Arno Kamminga wist hij zijn eigen stabiele race te zwemmen en een tijd neer te zetten van 2.16,77. Goed voor opnieuw een EJK limiet (2.17,83) en een plek in de A finale, waar Kroes opnieuw wist te pieken met een tijd van 2.16,29.

Met twee EJK-tickets op zak kijkt Kroes uit naar de zomer in Rome. Voor het eerst zal hij zijn opwachting gaan maken op een groot internationaal toernooi in het buitenland. Ervaring opdoen naast zijn ontwikkeling als topsporter zal zijn zwemcarrière tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen een mooie impuls geven (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Ivo Kroes verovert tickets voor Europese titelstrijd jeugd"