Eredivisiefinale tafeltennisheren gaat toch door

De eredivisiefinale bij de tafeltennisheren gaat toch door. Op initiatief van een aantal clubs zal de strijd om het landskampioenschap 2020/2021 alsnog worden gespeeld. Zes van de negen eredivisieclubs hebben toegezegd dat ze aan dit event willen deelnemen. Een daarvan is Klimaatgroep Stars uit Middelstum. Het is de bedoeling dat er op 13 en 14 mei in Hilversum wordt gespeeld.

Het spelen van uit- en thuiswedstrijden onder de voorwaarden van het topsportcompetitieprotocol bleek eerder niet haalbaar, wat de reden was de competitie niet meer te hervatten. Naar het voorbeeld van de Europese tafeltennisbond is er door de clubs een voorstel gedaan aan de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) om in aangepaste evenementvorm alsnog te strijden om het landskampioenschap.

Het evenement wordt georganiseerd door de NTTB. Het evenement en de voorbereiding daarop van de clubs geschiedt onder de voorwaarden van het topcompetitieprotocol van NOC*NSF. Dit houdt onder andere in dat alle spelers regelmatig worden getest. De NTTB is hiervoor een samenwerking aangegaan met COVIDIA, dat met ondersteuning van Incassojuristen24.nl de NTTB en de clubs volledig ontzorgt op het gebied van coronatesten.

Voor de zes deelnemende clubs worden wekelijks twee preventieve testen uitgevoerd op locaties in de omgeving van de vereniging. Voor het ‘finaleweekend’ worden alle spelers, begeleiders en officials voorafgaand aan het evenement preventief getest conform het NOC*NSF protocol.

Yusuf Goedbloed van COVIDIA: ‘De kracht en weerbaarheid van onze Nederlandse (top)sporters in aanloop naar Tokyo 2020 willen wij graag ondersteunen. Juist tijdens deze lange COVID-19 pandemie zijn dit soort initiatieven van belang. Wij hopen dat dit kampioenschap ook andere sportkoepels en verenigingen aanzet om alternatieve plannen te bedenken en uit te voeren.’

Naast de directe medische gevolgen van de pandemie, veroorzaakt het (af)sluiten van de samenleving veel bijkomende financiële en sociale problemen. Het is nu de hoogste tijd om met nieuwe inzichten gerichte oplossingen te bedenken en te implementeren, om daarmee op een veilige en gemakkelijke manier onze sociale gemeenschap en menselijke interactie in ons leven terug te krijgen.

Bij Klimaatgroep Stars is men blij met de ontwikkelingen. Men zal met het Nederlands team spelen en beschouwt het finaleweekend als een mooie gelegenheid om ervaring op te doen. Doelstelling van de club is om over drie jaar om de titelstrijd mee te kunnen doen. Pim van Schaik, Colin Rengers en Shuohan Men moeten de Middelstummer eer hoog houden tijdens het hemelvaartweekend. Zij doen dat onder leiding van teamcaptain Jan Tammenga. Op de vraag hoe hoog de kansen van Klimaatgroep Stars moeten worden ingeschat, zegt Jan Tammenga: ‘Die zijn niet groot, maar wij zijn de underdog. Je weet het maar nooit.’

Naast Klimaatgroep Stars zullen ook Hercules, ProActief TT Hilversum, Salamanders, deBoer Taverzo en Combilo TOGB een poging doen om zo hoog mogelijk te eindigen.

No Replies to "Eredivisiefinale tafeltennisheren gaat toch door"