Simon Schuil (Omlandia) hoopt nog altijd op Regiocup

Het amateurvoetbal zal ook na 11 mei een plekje op de reservebank van de overheid krijgen. Zoveel is wel duidelijk geworden. Of er daardoor ook een dikke streep door de plannen van plaatselijk opgezette Regiocup’s kan worden getrokken is nog even afwachten. Het wordt er in ieder geval niet gemakkelijker op. Dat weet ook trainer Simon Schuil van derdeklasser Omlandia.

Geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport. Je kon het al van verre zien aankomen, maar toch is het een nieuwe tegenvaller voor al die goedwillende vrijetijdssporters en onbetaalde vrijwilligers die samen de motor van hun club vormen. Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. De druk op de zorg is nog steeds te hoog en laat geen ruimte over voor meer bewegingsvrijheid.

Het is geen verrassing om te stellen dat veel clubs steeds dieper in de financiële problemen komen te zitten. De Belangenvereniging Amateurvoetbal heeft eerder al laten doorschemeren dat meer dan de helft van de verenigingen het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF weet te vertellen dat er, door het sluiten van accommodaties en verenigingen enkele miljoenen mensen minder zijn gaan sporten.

Nu een hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden voorlopig nog niet aan de orde is, heeft dat ook gevolgen voor clubs die hun eigen Regiocup hopen te kunnen houden. Om over de Regiocup van de KNVB nog maar te zwijgen. Daar is nog altijd geen startdatum voor geprikt. De tijd om een dergelijk toernooi op te zetten wordt steeds krapper en de haalbaarheid met de dag onwaarschijnlijker. Competities moeten eind juni afgerond zijn. In deze maand start ook het EK, dat aanvankelijk vorig jaar zou plaatsvinden.

De komende weken wordt de knoop definitief doorgehakt voor wat betreft de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Rasoptimist Simon Schuil wil de handdoek nog niet in de ring gooien. ‘Het valt niet mee om de kikkers in de kruiwagen te houden, maar onze jongens staan er positief in. Natuurlijk willen we allemaal maar wat graag om de knikkers spelen, maar we zijn nu eenmaal afhankelijk van de overheid. Laten we de moed er maar in houden. Als het onverhoopt niks wordt met de Regiocup, dan hoop ik toch echt dat we deze zomer weer van voetbal kunnen genieten. En als het even kan met publiek langs de lijn.’

Onderstaand een interview dat door EemsmondSport live is uitgezonden via SkyTV. Uitzending gemist? Mail naar info@eemsmondsport.nl hoe u dat de volgende keer kunt voorkomen…

No Replies to "Simon Schuil (Omlandia) hoopt nog altijd op Regiocup"