Streep door eerste editie Eemslanden Cup

De kogel is door de kerk. Wekenlang had een aantal clubs uit Noord-Groningen de gedachte dat een eigen georganiseerde Regiocup misschien wel een aardige afsluiting van weer een verloren voetbaljaar zou kunnen worden. De Haagse overheid heeft echter anders beslist. De versoepelingen die men binnenkort hoopt door te voeren, laten geen ruimte voor wedstrijden tegen andere clubs. ‘Dit zijn geen versoepelingen. Waardeloos. Het seizoen is voorbij’, moppert het amateurvoetbal.

Negen regionale voetbalverenigingen hadden het plan opgevat om de Eemslanden Cup in het leven te roepen. Dat was althans de bedoeling als er eindelijk weer in competitieverband gevoetbald zou mogen worden. Verenigingen die de strijd met elkaar zouden aanbinden waren de derdeklassers Omlandia, SC Loppersum, Holwierde en Noordwolde. Uit de vierde klasse hadden SV De Heracliden uit Uithuizermeeden, Middelstum, DVC Appingedam en Poolster uit Spijk hun medewerking toegezegd.’

‘Lekker wedstrijden spelen tegen clubs uit de buurt. Juist om het gevoel van een derby weer omhoog te halen. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers’, lieten de oefenmeesters bij de geboorte van het plan weten. Het is de clubs echter niet gegund om een dergelijke competitie op te zetten. Seniorenteams in het amateurvoetbal mogen weliswaar weer gezamenlijk trainen, maar de anderhalve meter-regel blijft intact voor spelers boven 27 jaar. Een praktisch probleem, want je mag wel weer met een heel team trainen, maar eigenlijk ook weer niet. ‘Dit is gewoon heel lastig te rijmen en zeer teleurstellend. We hadden allemaal graag gewild, maar op den duur moet je een besluit nemen. Spelers willen ook duidelijkheid’, zegt Simon Schuil van derdeklasser Omlandia.

Er rest de verenigingen nu niets anders dan zich voor te bereiden op het seizoen 2021/2022, in de hoop dat de situatie dan weer genormaliseerd is. Wat Schuil betreft start die voorbereiding op zaterdag 14 augustus pas echt met een oefenwedstrijd (14.30 uur) tegen Poolster op het sportpark van de Ten Boersters. EemsmondSport grijpt die gelegenheid aan om het duel, bij wijze van test, live uit te zenden via een eigen tv-kanaal. Meer informatie daarover verschijnt binnenkort via die eigen social media van de Delfzijlster stichting.

No Replies to "Streep door eerste editie Eemslanden Cup"