Rowdy Meijer onderwijst jeugd Fc Olti (2)

Zoals reeds eerder op EemsmondSport aangegeven bevindt Rowdy Meijer uit Appingedam zich momenteel in Kosovo om daar als trainer te fungeren aan de voetbalschool van Fc Olti in Pejë. Meijer zal daar een deel van de zomer doorbrengen en doet af en toe verslag van zijn belevenissen. Onderstaand het tweede verslag van zijn hand.

Onlangs werd de strijd om de landstitel van Kosovo afgewerkt. Daarin is Fc Olti U13 in de halve finale van de play-offs na strafschoppen uitgeschakeld. Rowdy Meijer legt uit dat de uitschakeling onnodig is geweest. ‘Of het nu de spanning, het spelen van drie wedstrijden in vijf dagen of het niet hebben van de vorm van de dag? Ik weet het niet. We konden de vorm van de afgelopen dagen in ieder geval niet evenaren.’ Feit is wel volgens de Damster dat er meer in heeft gezeten voor de jeugd van de voetbalschool.

Na een uur spelen stond het 1-1 en ook de aansluitende verlenging bood geen uitkomst. Dus moest er vanaf elf meter een beslissing geforceerd worden. Hierin werd uiteindelijk met 5-6 verloren en dus was de droom van een mogelijk landskampioenschap in rook opgegaan.

Uiteindelijk werd een gedeelde derde plaats bereikt en ondanks het missen van de finale was er toch nog genoeg reden om tevreden op de titelstrijd terug te kijken. ‘Fc Olti is een club van discipline en respect. We mogen best trots zijn op dat wat we hebben bereikt. Wanneer deze groep de komende jaren bij elkaar blijft, zullen ze ieder jaar om de landstitel meestrijden. Er zit veel talent en perspectief in, dus dat belooft nog wat voor de toekomst’, aldus Meijer.

De Damster vertelt dat het erg goed gaat in Kosovo. Er worden drie tot vier trainingen per dag gegeven. Vanwege het extreem warme weer, het is daar ruim boven de dertig graden, traint men in de indoorhallen zodat er toch nog iets van verkoeling optreedt. Ondanks de omstandigheden kan er op die manier toch nog iets gedaan worden. ‘De warmte voelt hier heel anders aan dan in Nederland. Ik ben er gelukkig al aan gewend’, zegt Meijer.

Niet veel later na deze uitspraak begint hij aan de volgende trainingssessie. Een groep van zo’n dertig spelers staat klaar om de oefenstof gretig tot zich te nemen.

Pascal Kiel, lid van DVC Appingedam, zal zich op 10 juli bij Meijer voegen en hem tijdens de trainingen assisteren. Ook zal hij zelf de nodige trainingsarbeid verrichten bij Fc Olti U17. Het is niet ondenkbeeldig dat hij tevens oefenwedstrijden zal spelen.

Meijer: ‘Ik hoop dat Pascal deze leermomenten kan meenemen voor in zijn latere carrière als trainer of in de sportmanagement.’

No Replies to "Rowdy Meijer onderwijst jeugd Fc Olti (2)"