Jan Menninga en NEC Delfzijl scoren

Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta en NEC Delfzijl hebben zich van hun beste zijde laten zien. De club is op de groene toer gegaan en heeft en passant de politicus getest op zijn schotvaardigheid. Hij mocht vrijdag het eerste doelpunt op het vernieuwde scorebord op het Sportpark Centrum in Delfzijl laten noteren.

Groen is de kleur van het kuntsgras op de thuisbasis van NEC Delfzijl, maar nu ook de kleur van de elektriciteit. Na maanden van voorbereidingen zijn medio januari op het dak van het clubgebouw 120 zonnepanelen geplaatst en hiermee levert de vereniging een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsopgave en besparen ze jaarlijks een fors bedrag, die ze vervolgens weer in de vereniging kunnen investeren. De geschatte jaarlijkse opbrengst loopt gelijk met het jaarlijks verbruik en staat gelijk aan 750 bomen.

De investering is in belangrijke mate mogelijk gemaakt door subsidies/bijdragen van het Loket Leefbaarheid Groningen, Regeling Stimulering Bouw Onderhoud Sport Accommodaties (BOSA) van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het Leefbaarheidsfonds van de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Ook de vereniging heeft bijgedragen aan de realisatie.

Naast de ingebruikname van de zonnepanelen is ook het vernieuwde scorebord in gebruik genomen. Het opknappen en vernieuwen is mede mogelijk gemaakt door de club van 50, de voormalige gemeente Delfzijl en vrijwilligers van de club. Boven het scorebord prijkt de naam van de nieuwe sponsor.

Vrijdag kon na maanden van wachten eindelijk de officiële in gebruikname worden voltrokken. Beide officiële handelingen werden verricht door wethouder Menninga van de gemeente Eemsdelta.  Bij de ingebruikname van het scorebord werd nog een beroep gedaan op het scorend vermogen van de wethouder. Na wat technische aanwijzingen en tips joeg de wethouder de bal onder toeziend oog van de genodigden tegen de touwen en sprong het scorebord naar 1-0.  Aansluitend was er tijd voor een feestelijk samen zijn met een hapje en drankje voor de genodigden.

No Replies to "Jan Menninga en NEC Delfzijl scoren"