Indeling amateurvoetbal KNVB Noord

Voetbalbond KNVB heeft de indelingen bekend gemaakt voor het voetbalseizoen 2021/2022. Na twee verloren seizoenen vanwege de corona-pandemie kijkt iedereen er weer naar uit om langs de velden te kunnen staan. Als het even kan zonder allerlei beperkingen. De realiteit is echter dat het virus nog steeds niet van wijken weet en daarom doet de bond er goed aan allerlei scenario’s achter de hand te houden om snel op onverwachte situaties in te kunnen spelen. Dat we namelijk ongehinderd aan het nieuwe voetbalseizoen kunnen beginnen durft namelijk niemand op dit moment al hardop uit te spreken. Desondanks kijkt de KNVB ‘met veel plezier en een optimistische, maar ook realistische blik’ naar het komende seizoen.  

Winsum gaat het Noord-Groninger voetbal in de eerste klasse kleur proberen te geven en NEC Delfzijl en SV Bedum, zullen in 2J proberen hier gestalte aan te geven. Zoals uit de indeling blijkt zijn de derde, vierde en vijfde klasse van het zaterdagvoetbal weer rijkelijk voorzien van clubs uit de regio, waarbij 5E de kroon spant. Als je het al zo wilt noemen is het Schildwolder SGV in deze klasse, met daarin ook de voormalige zondagclub Eenrum, de ‘vreemde eend’ in de bijt. In 5D zoekt het Zoutkamper Zeester het opnieuw aan de Friese kant van de provinciegrens en 5F is het domein waar SC Scheemda en het Oostwolder VVS op jacht naar succes zullen gaan.

In het zondagvoetbal volgen we drie klassen met als hoogst spelende club Siddeburen dat in 3B uit komt. Een trapje lager is Farmsum de enige vertegenwoordiger in 4C. In 5C tenslotte treffen we vijf clubs uit de regio aan.

De publicatie van de nummering van de categorie A (reguliere competitie) is op zaterdag 28 augustus. Het seizoen start voor de landelijke jeugdcompetities op 28/29 augustus met de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. De overige districtscompetities starten in het weekend van 4 en 5 september met de bekerpoule. De reguliere competitie begint voor de landelijke jeugd op 4/5 september en voor de overige districtscompetities op 25/26 september.

1e Klasse E Zaterdag
Balk, Blauw Wit ’34, Broekster Boys, Drachtster Boys, FC Burgum, vv Groningen, Leeuwarder Zwaluwen, Olde Veste’54, Oranje Nassau, PKC ’83, Pelikaan S, WHC, Winsum en Zeerobben.

2e Klasse J Zaterdag
Achilles ’94, DESZ, DZOH, Drenthina, SC Elim, Gorecht, Gramsbergen, The Knickerbockers, LTC, FC Meppel, NEC Delfzijl, SV Oosterwolde, SV Bedum en De Weide.

3e Klasse C Zaterdag
Aduard 2000, Be Quick 1887, FC Zuidlaren, Glimmen, Grijpskerk, Groen Geel, HFC ’15, Helpman, Holwierde, SC Loppersum, Noordwolde, Omlandia, SC Stadspark en Velocitas.

4e Klasse C Zaterdag
Amicitia VMC, DVC Appingedam, SV De Heracliden, FC LEO, Lycurgus, Mamio, Middelstum, Niekerk, OKVC, ON Roden, Poolster, RZ Baflo en SIOS.

5e Klasse D Zaterdag
ASC, Drogeham, Eastermar, Jistrum, De Lauwers, Noordbergum, Suameer, Suawoude, Surhuisterveen, TFS, VVT en Zeester.

5e Klasse E Zaterdag
Corenos, Eenrum, Ezinge, De Fivel, vv GEO, Meedhuizen, Noordpool UFC, SGV, Siddeburen, Stedum, SV TEO, Wagenborger Boys, Warffum en ZEC.

5e Klasse F Zaterdag
BATO, Bargeres, Damacota, Erica ’86, Meeden, Muntendam, NWVV, SETA, SC Scheemda, VVS, Veendam ’94, Westerlee en ZNC.

3e Klasse B Zondag
Actief, Asser Boys, GSAVV Forward, Groninger Boys, HSC, LEO Loon, Muntendam, Nieuw Roden, SVZ, Siddeburen, TLC, De Wilper Boys en ZNC.

4e Klasse C Zondag
BNC, Bareveld, Eext, Engelbert, FVV, Farmsum, Gieterveen, Heiligerlee, Kwiek, MOVV, PJC, Pekelder Boys, VVK en Wedde.

5e Klasse C Zondag
Alteveer, DWZ, Drieborg, Groen Geel, Kloosterburen, Nieuweschans, Oldambtster Boys, THOS, Usquert, Veelerveen, WEO, SV Woltersum en Yde de Punt.

No Replies to "Indeling amateurvoetbal KNVB Noord"