Grasbaanrace Westeremden gaat door

Er zijn weer wat meer mogelijkheden voor de buitensporten. De Stichting Baansport Westeremden heeft daarop gekeken of er toch nog grasbaanraces georganiseerd zouden kunnen worden. De wedstrijdkalender voor dit jaar is inmiddels door alle corona-perikelen alweer behoorlijk uitgedund.  Daarom zal de eerste grasbaanrace dit jaar op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli worden verreden op het ijsbaanterrein De Wierde in Westeremden.

Op vrijdag zullen de jeugd- en nationaal rijders van de KNMV aan het startlint verschijnen. Er wordt gestreden in de klassen 50cc tot en met 500cc. Deze wedstrijden tellen mee voor de KNMV-Cup. Een dag later is het de beurt aan de coureurs van de VTBM, die dan hun eerste wedstrijd van dit jaar gaan rijden. Deze wedstrijden kennen coureurs in allerlei leeftijdsgroepen en klassen. Vanaf 5 jaar kan men al meedoen.

Voor de plaatselijke rijders is op vrijdag en zaterdag een Regio-klasse aan het programma toegevoegd, waarin zij met elkaar de strijd aan kunnen gaan voor een podiumplaats. De KNMV-wedstrijd begint vrijdagmiddag om 17.30 uur. De VTBM-wedstrijd begint zaterdag om 12.00 uur. De toegang tot deze evenementen is niet gratis.

Door de organisatie is rekening gehouden met de huidige corona-maatregelen. Zo wordt bezoekers gevraagd een eigen zitplaats mee te nemen en voldoende afstand van elkaar te houden. Ook deelnemers wordt gevraagd de maatregelen in acht te houden. Op deze wijze, met ieders medewerking,  hoopt de organisatie toch twee mooie race-dagen neer te kunnen zetten.

No Replies to "Grasbaanrace Westeremden gaat door"