75e editie Schildweek in volle gang

De 75e editie van de Schildweek op het Schildmeer in Steendam is vrijdag van start gegaan. Het zeilfestijn werd geopend door Cas König, CEO van Groningen Seaports,  en de 7-jarige Melle Boekel, de jongste deelnemer van de Schildweek. De openingshandeling bestond uit het ontsteken van een waterstofvlam. Karola Kruijer werd gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Zij zet zich al jaren in voor de vereniging en dat werd beloond met deze eretitel.

Dit jaar kwamen de Windsurfers LT voor de tweede keer aan de start van de Schildweek. Met de kleurige zeilen van de surfers gaf dat mooie plaatjes op het water. Zaterdag rond het middaguur ging de eerste wedstrijd van start met de 16m2 als eerste klasse. Gevolgd door de TOP-klasse en een grote groep met Lasers zeilers verdeeld over twee types (standaard en de Radiaal). Na de Lasers gingen de Splash, Flits, Twaalfvoetsjollen en Windsurf LT-klassen van start.

De eerste dag werd onder prachtige zeilomstandigheden gevaren, bij een windkracht 3 tot 4 uit oostelijke richting. In de 16m2-klasse gingen Erik Groeneveld en Elise Gruber als een speer van start en kwamen ook als eerste over de finish, gevolgd door Jeroen de Groot en Demi Jansen en het duo Gerrit Hofstra en Fokke de Jong. In de Windsurfer LT-klasse was Ron Hartog heer en meester op de zaterdag met twee eerste plaatsen en een tweede plaats. In de Laser standaard streden Iwan Daniëls en en Robbie Hattuma om het dagsucces. De tweestrijd werd in het voordeel van Robbie Hattuma beslist, die de tweede wedstrijd wist te winnen.

Zondag om elf uur ging de eerste wedstrijd onder prachtige zeilomstandigheden van start. Er stond een windkracht 4 uit zuidelijke richting. In de 16m2 zeilden Jeroen de Groot en Demi Jansen naar het dagsucces, gevolgd door Thijs Kort en Sytze Brouwer en op de derde plaats Theo Dik en Geert Jacob de Jong. In de top van de 16m2-klasse staan Jeroen de Groot en Demi Jansen op dit moment op zeven punten gevolgd door Jaap en Janniek Jongsma en Rogier Slopsema en Greet Smid op 23 punten.

In de Laser radiaal was Hylke Engelsma heer en meester tijdens het weekend. In de wedstrijden scoorde hij vier eerste plaatsen. Als nummer twee passeerde Stian Kruijer de finish. Bij de Flits A is het erg spannend tussen de duo’s  Jeanet Engelsma en Sanne Boekel en Judith Jasper en Niels Schurer, met als derde koppel Jasmijn en Jan Drenth. Tot en met donderdag zullen alle deelnemers blijven strijden voor een mooie plek in de ranglijst.

No Replies to "75e editie Schildweek in volle gang"