Usquert maakt zich op voor 53e editie ‘Rondom de Bult’

Het bestuur van de Stichting Wielercomité Usquert organiseert dit jaar voor de 53e keer de jaarlijkse wielerronde ‘Rondom de Bult van Usquert.’ De regio mag er trots op zijn, dat het wielercomité Usquert er iedere keer weer in slaagt om veel wielerliefhebbers een prachtige dag te bezorgen, hetzij als deelnemer hetzij als toeschouwer. Zondag 15 augustus is het Noord-Groninger dorp weer van de wielerliefhebbers.

De dag start om 13.00 uur met het criterium voor vrouwen (elite,beloften en amateurs) over een afstand van 50 kilometer. Ook dit jaar worden er nog maar heel weinig wedstrijden georganiseerd. Enerzijds door de corona , maar ook door gebrek van vrijwilligers en minder inkomsten van sponsoren. Vorig jaar september was Usquert de enige plaats in het Noorden waar een ronde werd georganiseerd met inachtneming van de RIVM-voorschriften , terwijl dat jaar op 8 maart  in Usquert start en finish van de Ronde van Groningen plaatsvonden. Daarna was het door de uitbraak van COVID-19 gedaan met organiseren van wielerwedstrijden.

Dat de rensters graag weer een wedstrijd willen rijden, moge blijken uit een record-aantal inschrijvingen. Tot dusverre hebben zich maar liefst 98 dames aangemeld voor het criterium in Usquert. Bekende namen zijn Wendy Oosterwoud (Borne), Loes Adegeest (Deventer), Sanne Bouwmeester (Westerbork),  Mareille Meijering (De Meern), Paulien Koster ( Meppel), Fleur Smith (Groningen), Rixt Hoogland (Enschede)  en verder uit deze omgeving Danielle Venema (Uithuizen) en Minou Hegge (Kloosterburen).

Om 15.00 uur start het criterium voor mannen ( elite, beloften en amateurs) voor hun wedstrijd over 80 kilometer.  En ook daar geldt een maximum aantal inschrijvingen, te weten iets meer dan honderd. Bekende namen die zich  hebben aangemeld zijn onder anderen Coen Vermeltfoort (Vlijmen),  Roy Eefting (Grolloo), Björn Bakker (Wijnjewoude),  Adrie Lindeman (Assen), Peter Merx ( Warfhuizen), Aden Paterson (Assen), Mark Prinsen (Heerenveen) en Tijmen Eising (Emmen).

No Replies to "Usquert maakt zich op voor 53e editie 'Rondom de Bult'"