Prima overwinning voor DVC Appingedam

DVC Appingedam heeft op het eigen burgemeester Wellemansportpark prima zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Amicitia VMC in een 3-1 overwinning om te zetten. Halverwege het treffen stond het 2-0 voor de ploeg van trainer Duurt Dijkman.

De oefenmeester is bij de Damster club aan de slag gegaan met het idee dat er flink verjongd en met veel eigen jongens aan de toekomst gewerkt moet worden. In de voorbereiding zag Dijkman dat de groep, met een gemiddelde leeftijd van zo’n 21 jaar, progressie boekte. Het was natuurlijk maar afwachten hoe zich dat in de competitie zou vertalen.

Met Amicitia VMC troffen de Noord-Groningers meteen een tegenstander die beduidend meer ervaring binnen de lijnen konden brengen. Grofweg waren de spelers van de Stadjers allemaal zo’n tien jaar ouder dan de jonkies van Dijkman. Het lukte de thuisclub echter vrij redelijk om de bezoekers van zich af te houden. Sterker nog, halverwege de wedstrijd ging DVC Appingedam met 2-0 aan de leiding door treffers van Devante de Windt en Jeroen van Hunnik.

De gedroomde start was er in ieder geval, al moest DVC wel moeite doen om de controle over het middenveld te houden. Op dat deel van het veld kwam er nog wel eens wat zand in de DVC-motor. Het noopte Dijkman er toe om de tweede helft de nadruk iets meer op de verdediging te leggen en te kijken of zijn ploeg in de omschakeling in staat zou zijn om het duel definitief naar zich toe te trekken.

Het waren echter de bezoekers die als eerste doel wisten te treffen: 2-1. DVC Appingedam liet zich echter niet van de wijs brengen, kreeg steeds meer grip op het gebeuren en wist de zege uiteindelijk in de 92e minuut over de streep te trekken. Een voltreffer van Sven de Wilde betekende 3-1 en daarmee was de eerste driepunter een feit.

‘Dit is natuurlijk een heerlijke start voor ons. Het is tevens een teamprestatie geweest. Je moet altijd maar afwachten hoe de jeugd het oppakt als het echt om de punten gaat, maar ze hebben zich van hun goede zijde laten zien. We zijn allemaal erg blij dat we zo voor de dag zijn gekomen. Die vreugde mag er zijn, maar vanaf nu is de focus weer op de volgende tegenstander gericht’, aldus Duurt Dijkman. Hij was overigens ook content met het optreden van de 17-jarige Romano Kisman, die zich volgens de oefenmeester knap staande wist te houden.

* DVC Appingedam – Amicitia VMC 3-1 (2-0). Devante de Windt 1-0; Jeroen van Hunnik 2-0; 2-1; Sven de Wilde 3-1.

No Replies to "Prima overwinning voor DVC Appingedam"