SV Bedum laat winst door vingers glippen

Net als alle andere amateurclubs heeft ook tweedeklasser SV Bedum uitgekeken naar de start van de competitie. Het was voor de paarshemden 350 dagen geleden dat er om de punten werd gestreden. De eerste punten moesten tegen het Asser Achilles ’94 worden behaald. De gastheren wisten op voorsprong te komen, vergaten de marge te verdubbelen en zagen de winst in de slotfase verdampen. Uiteindelijk werd er een 1-1 gelijkspel op het wedstrijdformulier genoteerd.

Trainer Robbie Wentink heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij zich thuis voelt in Bedum. Dat gevoel bleef toen hij daar vertrok toen hij nog jeugdtrainer was.  Op dat moment sprak ik al de ambitie om op den duur terug te keren als hoofdtrainer. Met veel mensen binnen de organisatie, spelers en supporters is de goede band altijd gebleven en dat is iets unieks. Bedum heeft al jaren een grote, trouwe aanhang en ook de jeugdopleiding doet het erg goed, met talent wat op den duur de stap zou moeten kunnen maken naar het eerste elftal. Verder heeft het verhaal van de club, waar ze naar toe willen mij aangesproken en kan ik mij erg goed vinden in deze lijn. Het is nog te vroeg om te spreken van bepaalde doelstellingen qua prestaties, maar de jeugd de komende jaren inpassen is in ieder geval een van de doelen die de club en de oefenmeester voor ogen hebben.

Tegen Achilles 1894 zou de eerste stap moeten worden gezet. En gezegd moet worden, de youngsters van Wentink deden het zeker niet slecht tegen het team dat voor een flink deel bestond uit spelers die voetbal in de hoofdklasse zijn gewend. In de eerste helft deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Veel hoogtepunten vielen er niet te noteren. Tot aan de rust bleef het scorebord dan ook onaangeroerd. Toen had Wentink al wel een tegenslag moeten incasseren, want Twan Ahlers moest zich geblesseerd door Mika Taatgen laten vervangen.

Na de pauze hadden de gastheren het betere van het veldspel. Dat werd dan ook in klinkende munt omgezet. Jimi Hoeksema zorgde in de 56e minuut voor de afronding na een goed lopende aanval en dito voorzet van Mark Kruizinga: 1-0. De vreugde was groot, zowel binnen als buiten de lijnen van het kunstgrasveld. SV Bedum kreeg na de openingstreffer nog wat mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar verzuimde die te benutten.

Na driekwart wedstrijd was aan sommige spelers wel te merken dat de vermoeidheid een rol zou gaan spelen. Er moest noodgedwongen gewisseld worden. Achilles ’94 rook de mogelijkheid om alsnog tot een goed resultaat te komen, maar de tijd leek de Assenaren door de vingers te zullen glippen. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal was het echter alsnog raak. Uit een corner werd de bal bij de tweede paal binnen getikt: 1-1. De Bedumer grensrechter stak de vlag in de lucht omdat hij buitenspel zou hebben geconstateerd, maar de fluitist van dienst vond dat hij het beter had gezien en kende de treffer toe.

‘Het was daarna nog even billenknijpen, want je weet natuurlijk nooit hoe de spelers met zo’n tegenslag om gaan. Hoewel het erg zuur was dat we de winst niet in eigen zak hebben kunnen steken, ben ik echter heel trots op mijn team. We hebben gestreden voor wat we waard waren. Ik denk dat we van een goede competitiestart kunnen spreken’, sprak oefenmeester Robbie Wentink na afloop van het duel.

* SV Bedum – Achilles ’94 1-1 (0-0). Jimi Hoeksema 1-0; 1-1

No Replies to "SV Bedum laat winst door vingers glippen"